Американці зроблять тернопільські суди доступнішими

1 12 2 Пандус-и-инвалид 2. шрифтом брайля

  1 12 2 Пандус-и-инвалид 1Нині в області люди з обмеженими можливостями не можуть повністю реалізувати свої права у судах. Оскільки навіть приміщення судів не облаштовані під потреби інвалідів: немає інформаційних таблиць зі шрифтом Брайля, стоянок, подекуди не вистачає пандусів, також є проблема з сурдоперекладачами.

Відтак в області реалізовують американський проект «Справедливе правосуддя», завдання якого – допомогти інвалідам реалізовувати свої права у судах.

«Вже упродовж тижня будуть виготовлені інформаційні таблиці з дублюванням судової інформації шрифтом Брайля для подальшого розміщення у судах Тернопільщини. Також плануємо розробити аудіозаписи норм законодавства про судоустрій та про права інвалідів. Також будуть надруковані просвітницькі матеріали шрифтом Брайля. Ці матеріали будуть безкоштовно розповсюджуватися для людей з особливими потребами», – відзначив голова правління фонду «Право і демократія», керівник проекту «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими потребами до правосуддя» Андрій Бурий.

“За Збручем”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*