Люди з особливими потребами вимагають, щоби харківські суди стали для них доступнішими

1 21 2 1990-1u 1. доступність

Доступними для інвалідів мають стати не лише соціальні заклади, лікарні чи то аптеки, а й міжміський транспорт та суди. Про дотримання прав людей із обмеженими фізичними можливостями йшлося на круглому столі «Захист права на доступність в суді».

Аби забезпечити свої права на доступність до різних установ, харківським інвалідам часто доводиться ставати позивачами. Один із прикладів, коли людям із інвалідністю вдалося виграти справу, наводять харківські юристи. Йдеться про одну з аптек, де раніше був пандус, та пізніше власник аптеки чомусь вирішив заблокувати пересування ним. Втім, певні люди з інвалідністю, одна виграна справа мало що вирішує. І щоб відстояти права в суді, доводиться звертатися за допомогою до громадських організацій.

Андрій Дрозденко, інвалід

Сейчас строится масса зданий, которые приняты в том. В этом году, где нет пандусов в помине. Если пандусы и есть, то я, как человек, который передвигается на коляске, заявляю следующее: по этим пандусам передвигаться опасно.

Ігор Шрамко, юрист Харківської громадської організації незрячих юристів

Доступність до вхідних дверей- то мало. Повинна бути і архітектурна доступність всередині будівлі, доступність санкімнат, інформаційна доступність.

Із проханням забезпечити для них архітектурну, інформаційну та організаційну доступність судів, інваліди мають намір звернутися в Державну судову адміністрацію України.

Світлана Маренич

ОТБ — Харківська обласна державна телерадіокомпанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*