У Києві відбудеться Міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства»

1 10 7 banner ud conf2015site 2. універсальний дизайн

  1 10 7 banner ud conf2015site 1

13 лютого 2015 року з 9:00 до 17:30 у м. Києві відбудеться міжнародна конференція «Універсальний Дизайн як запорука розвитку інклюзивного суспільства». Універсальний Дизайн передбачає створення елементів середовища, об’єктів, речей тощо доступними та зручними у користуванні для максимальної кількості людей.

На конференції будуть презентовані результати Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам людей з інвалідністю в Україні», що діє з 1 грудня 2012 р. Мета програми – сприяти застосуванню стандартів доступності та Універсального Дизайну в Україні.

На конференції запрошені експерти представлять кращі практики впровадження Універсального Дизайну та принципів доступності в Україні та світі. Учасники зможуть взяти участь у секційних засіданнях: Універсальний Дизайн в Охороні Здоров’я (Секція 1), Універсальний Дизайн в освіті (Секція 2), Універсальний Дизайн в Транспорті та Архітектурі (Секція 3) та Універсальний Дизайн на робочому місці (Секція 4).

Серед виступаючих – представники бізнесу, влади, громадських організацій, навчальних закладів, активістів та ЗМІ. Підтверджено участь представника Норвезького міністерства з місцевого самоврядування та модернізації, який розкаже про досвід Норвегії у впровадженні Універсального Дизайну.

На конференції будуть представлені кейси застосування принципів рівності, інклюзії, доступності та Універсального Дизайну в різних сферах: «Банк для кожного» (Ощадбанк), «Інклюзивне працевлаштування» (гіпермаркет Ашан), «Політика рівних можливостей» (Британська Рада в Україні), «Довідник з облаштування міста Києва», «Перший доступний трамвай українського виробництва», «Школа для кожного» та ін. Також буде представлена модель супроводу на робочому місці, розроблена в рамках Спільної Програми.

До участі у конференції запрошуються експерти, дизайнери, медики, викладачі ВУЗів, архітектори, представники державних, громадських та комерційних структур, журналісти, активісти, студенти. Учасники матимуть змогу поставити питання представникам Мінсоцполітики України, Уповноваженому президента з прав людей з інвалідністю, Представникам Спільної Програми, а також обговорити перспективи подальшого впровадження універсального дизайну в Україні.

Детальна програма конференції.

Акредитація на захід обов’язкова – прохання підтвердити Вашу участь до 16:00 12 лютого: , Аліна Стеценко, PR спеціаліст проекту, ПРООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*