«Треба завжди бути разом і шукати можливість допомогти»,— А. Садовий (ВІДЕО)

1 12 3 jumultithumb joomla-ua 2. кривун

  1 12 3 jumultithumb joomla-ua 1Львів. Спільними зусиллями вирішуємо проблеми найбільш незахищених та потребуючих. У будинку на вул Й. Сліпого, 22 влаштовують спеціальну підйомну платформу. У 2014 році сім’я Кривунів отримала грошову допомогу від управління соціального захисту ЛМР на облаштування підйомної платформи, яка дає змогу потрапити з квартири на вулицю на візку. Двоє членів сім’ї є інвалідами І групи з дитинства.

«Коли я побачив у засобах масової інформації, що є така біда, ми долучилися. Важливо, щоб люди могли нормально виїжджати і бути в нормальному середовищі разом з усіма. Вони живуть фактично у напівпершому поверсі, і власне для того, щоб виїхати на вулицю, їм треба подолати певну кількість сходинок. Цей пристрій буде дуже корисним. Взагалі хотілося, щоб всі наші львів’яни, які мають особливі потреби, мали підтримку і розуміння. Ми допомогли цій людині і їй вже на серці набагато тепліше. Так само є багато інших людей, які потребують допомоги. Ми маємо об’єднуватись як громада, не має бути крайніх. Якщо є людина, яка має проблеми, а громада є байдужа — це велика трагедія для громади. Тому треба завжди бути разом і шукати можливість допомогти», — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Було звернення від мешканців, що у них є така проблема, після цього ми опрацьовували різні схеми, як вирішити проблему жителів із особливими потребами. На щастя, вдалося знайти найоптимальніший варіант і знайти відповідного майстра, який своєю працею, за виділені нами з міського бюджету кошти, зробив цей підйомник фактично своїми руками, з нуля, без додаткової допомоги. Управління соціального захисту провело обстеження по Львову усіх жителів з особливими потребами. Їх є приблизно 600, таких, що потребують допомоги різного ступеня доступності. Хтось живе на першому поверсі, хтось на другому, в когось сходинки. Це все елементи доступності. Ми розіслали також повідомлення по районних адміністраціях, щоб разом із благодійниками та залученням міського бюджету, вирішувати проблему таких мешканців. Вартість даного підйомника — 10 тис. гривень. Ці кошти були виділені з міського бюджету. Підйомник під’їжджає до самої квартири, під самі двері, людина має пульт біля себе в квартирі, і при потребі його викликає. Викидається платформа, людина заїжджає своїм візочком туди, а на підйомнику є кнопка, при натисканні якої піднімається. Ще планується встановити зверху маленький пандус. Якщо до цього в людини була проблема вийти з хати, то тепер буде легше. З приводу пандуса будемо звертатися до власників житлового фонду. І далі будемо спонукати людей, щоб допомогти іншим», — зазначив Ігор Кобрин, в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР.

Довідка

Склад сім’ї:

Кривун Віктор Йосипович (1968 р.н.) – інвалід з дитинства І групи, підгрупа «А»

Кривун Іван Йосифович (1973 р.н.) — інвалід з дитинства І групи, підгрупа «А»

Кривун Марія Володимирівна (1948 р.н.) – мати

Кривун Йосиф Іванович (1943 р.н.) – батько

Сім’я перебуває на обліку в Личаківському відділі соціального захисту УСЗ ДГП ЛМР.

За інформацією управління соціального захисту ЛМР, у зв’язку із необхідністю адаптації умов доступу квартири до зовнішнього середовища (знаходиться у цокольному приміщенні будинку), облаштована спеціалізована підйомна платформа. На потреби облаштування якої у 2014 році управлінням соціального захисту за зверненням громадян Кривуна В. Й. та Кривуна І. Й виділено одноразову матеріальну допомогу в загальному розмірі 10 тис. грн. (по 5 тис. грн.. кожному) згідно рішення виконавчого комітету ЛМР від 30.03.2007 р. № 162 «Про затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги для мешканців м. Львова» та наказу управління соціального захисту № 1092р. від 12.11.2014 р.

У 2014 році В. Кривун та І.Кривун отримали продуктові набори з нагоди Великодніх свят та Дня Незалежності України.

У 2015 році громадянам Кривуну І.Й, Кривуну В.Й та Кривун М.В надано одноразову матеріальну допомогу у загальному розмірі 2400 грн.

Окрім того, у 2015 році завдяки роботі управління соціального захисту ЛМР з підприємцями передано сім’ї Кривунів будівельні матеріали для проведення ремонту сходового майданчику їх квартири.


Ярослав Альохін

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*