Заклади культури переобладнають для неповносправних людей

1 02 1 1990-1u 300px 1. людей

Останніми роками деякі громадські місця для людей-інвалідів стали доступнішими. Нині більш доступними хочуть зробити музеї та картинні галереї, згодом – кінотеатри й навіть дискотеки. Про це в ефірі ТРК Львів у програмі «Вечір у Львові» сказав Олександр Волошинський – голова Товариства «Зелений Хрест».

«Цьому дуже сприяють міжнародні проекти, які фінансуються за кошти ЄС. Наша організація робила промоцію таких заходів уже понад 20 років, і тільки нещодавно на це почали звертати увагу. Я думаю, що після музеїв повинні бути кінотеатри, театри й навіть дискотеки. Сьогодні Львів є одним із перших міст у цьому плані», – зазначив О. Волошинський.

Найважче переобладнати заклади для людей з опорно-руховими вадами. Адже більшість музеїв є пам’ятками архітектури, і змінювати там будь-що не так просто, а то й заборонено. Більше того, є проблеми з фінансуванням.

«У нас, як завжди, не було грошей, а тепер їх тим більше не буде. До того ж у музеях не було концепції співпраці з неповносправними. Були окремі випадки, коли запрошували людей із певними вадами. Але цілісної концепції не було», – сказав Руслан Кошів, менеджер з маркетингу Львівського історичного музею.

Сьогодні для людей із вадами вже частково переобладнали Львівську картинну галерею. Крім того, будуть навчати працівників усіх музеїв не лише Львівської, а й Івано-Франківської області, щоб вони вміли поводитися з неповносправними людьми.

Інформаційний портал ЛОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*