Прокурор Рахівщини не задоволений захистом інвалідів

1 11 4 2913337 2. інвалідів

Про це йдеться у інформації щодо стану законності, поданій прокурором Рахівського району Віктором Кузаном для розгляду на черговій сесії районної ради.

  1 11 4 2913337 1

Так, зокрема, прокурор зазначив, що робота відповідного комітету районної адміністрації по забезпеченню доступності інвалідів до соціальних закладів, зокрема, лікарень є неефективною. Зважаючи на те, що на території району проживає більше 5 тисяч людей із обмеженими фізичними можливостями, це питання є одним із нагальних.

Під час перевірок у минулому році прокуратура району встановила, що із 35 закладів охорони здоров’я, розташованих на території району, пандусами облаштовано лише 12. Так пандуси є в 4 корпусах Рахівської районної лікарні, 2 корпусах Великобичківської міської лікарні, по одному в Ясінянській та Кобилецько-Полянській міських лікарнях, амбулаторії присілку Добрик, Богданській, Верхньо-Водянській та Середньо-Водянській дільничних лікарнях.

Проте всі 12 пандусів не відповідають державним будівельним нормам. Через це вільний доступ інвалідів до закладів охорони здоров’я практично відсутній.

Наразі на підставі подання прокурорів району до відповідальності притягнули одного з посадовців управління соцзахисту населення Рахівської РДА. Проте ситуації з пандусами це не вирішило, оскільки на їх облаштування у районі банально немає коштів.

Голос Карпат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*