Об’єкти соціальної інфраструктури міста стають більш доступними для городян із обмеженими фізичними можливостями

24 3 355 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

  24 3 355 1Кременчук. 22 квітня у міськвиконкомі під головуванням заступника міського голови Геннадія Музики відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста. Цього дня члени комітету намітили перспективи своєї роботи на поточний рік, враховуючи те, що у напрямку доступності вже було виконано у попередні роки.

Як зазначили на засіданні, упродовж 2014 року у місті практично вдалося вирішити питання надання транспортних послуг тролейбусами громадянам із обмеженими фізичними можливостями. Це підкреслила представниця громадської організації інвалідів Наталя Герасименко. Окрім того, в минулому році було зрушено з місця проблему щодо облаштування пандусів до об’єктів соціальної інфраструктури, а саме, аптек, медичних установ різної форми власності, торговельних об’єктів, тощо. Присутні на засіданні комітету також підкреслили, що під час реставрації та капітальному ремонту міських доріг з метою створення сприятливого середовища для руху інвалідів-візочників стали облаштовуватися пішохідні переходи з пониженими бордюрами. Відповідно до звернень організації «УТОС» на вулично-шляховій мережі в місцях компактного проживання та переміщення людей з вадами зору, поблизу учбово-виробничих підприємств системи Українського товариства сліпих було встановлено звукові світлофори та облаштовані відповідні дорожні знаки, що інформують водіїв про місця переходу таких осіб.

Заслухавши всі ці позитивні моменти, Геннадій Музика підкреслив, що роботу щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до різних міських об’єктів слід продовжувати й надалі. У зв’язку з цим він дав доручення представникам структурних підрозділів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, служби яких працюють із певною категорією населення у тому числі, у своїй подальшій роботі розширити спектр питань, вирішення яких має позитивно вплинути на створення належних умов для вільного відвідування закладів комунальної власності особами з вадами здоров’я. Зокрема, начальник відділу транспорту виконкому міської ради Руслан Івашина повинен проконтролювати наявність спеціальних орієнтирів на всіх транспортних засобах, що пристосовані для перевезення осіб із обмеженими фізичними можливостями. Щодо решти доручень, то в закладах освіти, спорту, культури, медицини різної форми власності відповідно до вимог чинного законодавства мають бути встановлені пандуси та інші системи допоміжних засобів (дзвінки-виклику). Також на засіданні було підняте питання щодо облаштування на центральному пляжі доріжки та спеціального спуску в воду для інвалідів із обмеженими фізичними можливостями. Саме над цим за дорученням Геннадія Музики розпочнуть працювати міські проектанти. Стосовно адрес багатоповерхівок, в яких мешкають інваліди-візочники, то вже найближчим часом такі допоміжні засоби руху заплановано встановити по вул.. 60 років СРСР, 17 (2-й під’їзд); вул.. 1905 року, 1 (1-й під’їзд); вул.. Тельмана, 54 (2-й під’їзд); просп. 50 років Жовтня, 140 (1-й під’їзд); пров. О. Кошового, 7 (1 під’їзд).

Кременчуцька Міська Рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*