У Сумах маршрутки для інвалідів стануть примітнішими

1 29 3 1430219879 dostupnst 2. інвалідів

  1 29 3 1430219879 dostupnst 1Міська влада зобов’язала приватних перевізників позначити транспорт, пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, міжнародним символом доступності.

Така інформаційна піктограма повинна з’явитись на маршрутках до 1 червня.

До цієї ж дати підприємці, котрі працюють на ринку пасажирських перевезень у Сумах, мають поновити на маршрутках наліпки «ІНВА».

Відповідні рішення ухвалили 22 квітня на зустрічі за участю перевізників, фахівців відділу логістики та зв’язку й управління соціального захисту населення.

Позначати транспорт, передбачений для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, саме такими інформаційними піктограмами запропонували громадські організації інвалідів міста.

Виконання проконтролює комітет доступності, котрий після 1 червня вийде на дороги з перевірками.

Того ж місяця виконавчий комітет розгляне питання виконання в Сумах Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року», в якій, зокрема, визначено поетапне введення на маршрутах загального користування кількості транспортних засобів, пристосованих для перевезення інвалідів: до 2015 року – до 15 %, до 2018 року – до 35 %, до 2020 року – до 50 %.

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*