Для людей з інвалідністю в судах облаштують інформаційні термінали

1 15 6 78142 2. обмеженими можливостями

5 червня Рада суддів України одноголосно проголосувала за облаштування приміщень судів інформаційними програмно-технічними комплексами самообслуговування (ІПТКС або термінал).

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

Новація має покращити доступ до правосуддя людям з обмеженими можливостями та інтегрувати сучасні інформаційні технології в роботу суддів в рамках програми “Право на справедливий суд осіб з обмеженими можливостями” та Стратегії розвитку судової системи в Україні на 2015 – 2020 роки, кажуть правозахисники.

ІПТКС автоматизує роботу судів, заощадить час споживачів судових послуг, суддів та працівників апарату суду. Учасники судових процесів зможуть в режимі 24/7 автоматично розраховувати розмір суми, сплачувати судовий збір, адміністративні стягнення тощо, а також відповідно отримувати банківську квитанцію.

Люди з обмеженими можливостями через ІПТКС зможуть отримувати необхідну інформацію, у тому числі зразки процесуальних документів.

Встановити відповідні термінали в Києві та Київській області планується до 1 серпня 2015 року, а в усіх судах загальної юрисдикції – до 1 грудня 2016 року.

“Центр інформації про права людини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*