На скільки пристосований Радомишль для людей з обмеженими можливостями

1 26 2 Padom4 2. доступності

  1 26 2 Padom4 124 червня відбувся виїзний аудит доступності міста Радомишль для людей з обмеженими можливостями.

На сьогоднішній день таким людям вкрай важко пересуватися самостійно по місту. Саме тому з метою огляду умов проведено виїзний аудит пандусів та приміщень.

Перевірку провели заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник міського голови Олександр Бочковський, депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк, а також члени комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На сьогоднішній день частина об’єктів є частково доступними, а частина із них взагалі не доступними – такий був висновок під час огляду Радомишльської міської ради, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості міста, пенсійного фонду, центральної районної лікарні, Радомишльського психоневрологічного інтернату та замку Радомисль.

«Важливий висновок, який ми сьогодні зробили – це те, що під час будівництва будь-яких нових будівель, а також реконструкцій на рівні проекту мають передбачатися одразу всі питання що до доступності – це і простіше і дешевше», – розповідає заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Пандуси у Радомишлі є, але до кожного із них були зауваження: неправильний кут нахилу, ширина, поручні облаштовані не до кінця, пороги у приміщеннях теж не пристосовані до пересування на колясках, проте у кожній будівлі є кнопка виклику, яка дає можливість викликати чергового, аби той допоміг потрапити у те чи інше приміщення.

«Наша громадська організація надаватиме рекомендації щодо виправлення недоліків в питанні безперешкодного доступу до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Але перш за все потрібна праця, розуміння та співпраця», – каже депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк.

Житомирська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*