У Харкові обговорили доступність аптек для інвалідів

1 10 2 e2a6f296a8dbe6f5fa180f2f4648f68a 2. доступність, інвалідів

  1 10 2 e2a6f296a8dbe6f5fa180f2f4648f68a 1

Питання доступності аптек у місті Харкові для інвалідів обговорили 8 липня у Харківській міській раді.

Ця тема була порушена на засіданні комітету з питань забезпечення доступності маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур.

Так, за словами заступника голови Адміністрації Ленінського району Олени Гунбіної, в районі перевірили доступність 50 аптек і 27 з них – 54% – відповідали всім вимогам: там були побудовані пандуси біля входу і встановлені кнопки викликів.

У Комінтернівському районі повністю доступні для людей з обмеженим можливостями тільки вісім аптек з 23-х. Заступник голови райадміністрації Денис Дорожкін повідомив, що права штрафувати власників по цій статті у місцевих органів влади немає, тому адміністрація спілкується з ними і настійно просить облаштувати входи.

Віце-президент громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова зазначила, що вона разом із іншими представниками громадськості сама виїжджає на місця, де будуються нові приватні аптеки, щоб перевірити, чи облаштовують там пандуси та кнопки виклику. За її словами, при видачі аптекам ліцензій необхідно враховувати доступність приміщень. Зараз людина з обмеженими можливостями має право подати відповідний судовий позов, якщо її права порушуються. Такі випадки вже були в Дніпропетровську і Харкові, і суд підтримав інвалідів.

«Людина живе на Холодній горі і користується аптекою на Полтавському шляху. Перед відкриттям ми її перевіряли, там був встановлений пандус і кнопка виклику, було видано висновок про доступність, але потім цей вихід біля пандуса закрили, щоб розширити приміщення. Ми звернулися до суду і справу виграли», – зазначила Олена Шингарьова.

Директор КП «Муніципальна аптека» Михайло Пугач повідомив, що в муніципальних аптеках входи обладнані пандусами, оскільки більшість із них знаходиться в лікувальних установах. Всього в місті близько 50 таких аптек.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*