Люди з інвалідністю перевірили апеляційний суд Житомирської області

1 17 4 117521 2. інвалідністю

  1 17 4 117521 1

Обласна громадська організація «Молодь. Жінка. Сім’я» провела аудит доступності для людей з інвалідністю до будівлі та приміщень Апеляційного суду Житомирської області та зробила позитивні висновки щодо доступності даного суду для маломобільних людей.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі суду, 10 липня у рамках реалізації проекту «Доступ до правосуддя» люди з інвалідністю перевірили доступність апеляційного суду: вони піднялись по пандусу, спробували дістатись верхніх поверхів.

Розпочали із двору та проінспектували пандус, який веде до будівлі суду, хоч із сторонньою допомогою, та всередину інвалідам дістатись вдалось. Із доступністю внутрішніх приміщень суду теж особливих проблем не виникло – тут і ліфти для доступу на верхні поверхи і невисокі або ж взагалі відсутні пороги. Без проблем можна отримати і будь-яку консультацію – спеціально обладнані інформаційні віконця знаходяться на більш-менш доступній для інваліда висоті. Безпроблемний доступ забезпечено і до зал засідань. Зручним для осіб з інвалідністю виявилося те, що на першому поверсі приміщення суду розміщено канцелярію, інформаційні стенди, три зали судових засідань, стіл для оформлення документів із зразками заяв.

Після детального огляду приміщення суду експерти наголосили, що в цілому, приміщення суду для інвалідів доступне, проте є певні рекомендації, пов’язані із забезпеченням вхідної групи до будівлі суду та зручного пересування людей із вадами зору в приміщенні суду.

В Апеляційному суді зазначили, що працюватимуть над усуненням виявлених недоліків. Окрім того, планується визначити відповідальних осіб, які будуть займатись людьми з інвалідністю в суді, та провести відповідні тренінги.

Закон і Бізнес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*