Люди з інвалідністю стали частіше подорожувати залізничним транспортом

1 30 show 26918 1. особливими потребами, інвалідністю

У першому півріччі 2015 року для здійснення подорожей спеціальними вагонами скористалися 975 людей з особливими потребами – це на 105 більше, ніж минулого року. Спеціальні вагони для перевезення пасажирів на візках, за попередніми замовленнями, залізничники включають до складу поїздів у необхідному напрямку.

На залізницях України для перевезення людей з інвалідністю, які пересуваються на візках, задіються 18 вагонів зі спеціально пристосованим купе. Також місця, пристосовані для людей на візках, знаходяться у салоні сучасного пасажирського рухомого складу міжрегіональних електропоїздів категорії «Інтерсіті+».

Укрзалізниця опікується питаннями забезпечення безбар’єрного доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури та адаптує сервіс до їхніх потреб.

У першому півріччі 2015 року залізничники облаштували новими переходами-пандусами до пасажирських платформ станції: Колодянка, (Південно-Західної залізниці), ім. Т.Шевченка, Миколаїв (Одеської залізниці). На вокзалі Одеса-Головна придбано мобільний пандус для зручної посадки людей на візках. Спеціальними орієнтирами (звуковими маячками) обладнали центральний вхід до будівлі вокзалів Одеської залізниці.

На вокзалах Жмеринка, Козятин, Фастів (Південно-Західної залізниці) встановлено різні інформаційні покажчики для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Також у цьому році розпочаті роботи з облаштування вокзалів пандусами, спеціальними поручнями, пішохідними доріжками з похилими з’їздами на станціях: Неданчичі, Матейково, Катюжани, Бар, Короп, Корюківка, Свеса, Ізяслав, Плиски (Південно-Західна залізниця), Ксенівка, перон станції Плодородне, платформи175 км(Придніпровської залізниці), Рафалівка (Львівської залізниці).

Зараз триває облаштування санітарної кімнати для людей з інвалідністю на вокзалі станції Чортків (Львівської залізниці) та переобладнання кімнати для відпочинку осіб з особливими потребами на вокзалі Запоріжжя-1 (Придніпровська залізниця).

За результатами наради з питань доступності транспортно-дорожнього комплексу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, що відбулася 16 липня у Міністерстві інфраструктури України, залізничники здійснять аудит об’єктів залізничного транспорту для визначення їх доступності для людей з особливими потребами та для усунення виявлених незручностей.

Також Укрзалізниця спільно з експертами з питань обслуговування людей з інвалідністю проведе низку навчань персоналу, який входить до складу груп з надання допомоги пасажирам даної категорії.

Офіційний веб-сайт Укрзалізниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*