В Одесі з’явиться трамвай з пандусом

1 06 3 43 main 2. трамвай

  1 06 3 43 main 1
Аналогічний скоро з’явиться і в Одесі. Фото: vk.com

Майбутній трамвай збирають з куплених деталей майстра одеського “Міськелектротранс”, тому транспорт обійдеться міській казні в чотири рази дешевше, повідомляє Сегодня.ua.

Для одеситів, стомлених від пересування на старих трамваях і скрипучих тролейбусах, 4 серпня з’явилася приємна новина. Муніципалітет повідомив, що у жовтні в місті пустять новий трамвай з низькою підлогою, які є, наприклад, у Львові і Києві. “Сегодня” з’ясувала, які ще новинки чекають міський електротранспорт.

У мерії кажуть, що новий трамвай, деталі для якого виготовили на українських заводах, буде відрізнятися від старих надійністю та економічністю, а на його середніх дверях встановлять пандус для людей з обмеженими можливостями. “Трамвай збирається за прикладом аналогічних київських вагонів, які відповідають євростандартам. При складанні будуть використовувати тільки нові матеріали, вузли та агрегати, в салоні встановлять сучасне світлодіодне освітлення”, — розповіли нам у муніципалітеті. Майбутній трамвай збирають з куплених деталей майстра одеського “Міськелектротранс”, тому транспорт обійдеться міській казні в чотири рази дешевше, ніж покупка готового вагона.

При цьому, за словами голови товариства інвалідів Леоніда Кочу, в електротранспорті з низькою підлогою немає сенсу, поки в Одесі немає жодної обладнаної посадкової платформи, яка б відповідала висоті першої сходинки. “Такі платформи можуть бути побудовані на вулиці Балківській, Люстдорфській і Фонтанській дорогах. В інших місцях вони будуть заважати руху іншого транспорту. Також, зазначу, що в нинішніх трамваях не працює інфотабло, і не оголошують зупинки для людей з обмеженими можливостями”, — розповів співрозмовник. Втім, в муніципалітеті запевнили, що у новинки буде необхідне обладнання, а проблему платформ вирішать. “Середні двері трамвая будуть обладнані спеціальною висувною платформою, проблем з посадкою не буде”, — пояснила начальник відділу по зв’язках зі ЗМІ міськради Наталія Мальцева.

Ще в найближчі два місяці влада збирається розробити маршрути, які з’єднають центр зі спальними районами. А електротранспорт обладнати датчиками, завдяки яким у смартфоні можна буде дізнатися про місцезнаходження трамвая. У майбутньому планують встановити інфотабло на зупинках. “Ще також проекти з оновлення рухомого складу. Туреччина віддає безкоштовно вагони, щоправда, вже не нові. Потрібні тільки кошти на транспортування”, — розповів експерт по зв’язках з інвесторами Олександр Никішев.

Існує також проект запуску швидкісного трамвая від району Лузанівки до Слобідки, причому на ділянці від Пересипу до вокзалу він буде йти під землею. “Поклади черепашнику дозволяють прокласти підземну лінію. Але про терміни говорити рано”, — зізнався в. о. директора Одеської асоціації транспортників Анатолій Вітковський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*