Чи пристосований транспорт у Луцьку для неповносправних

1 08 1 file1416053 3cfb3ee5 1. транспорт

У Луцьку досі не працює система зовнішнього і внутрішнього оповіщення для людей з вадами зору в міських маршрутках, хоча обладнання закупили у 2010 році, – стверджує активіст ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, «Генерація успішної дії» стала одним із переможців проектів громадських ініціатив у Луцьку. Йдеться про проект, який передбачає обладнання тролейбусів для людей із вадами зору.

Як стверджує Віталій Ткачук, у 2010 році вони закупили обладнання для того, щоб обладнати відповідним чином маршрутки. Проте його навіть не встановили. Натомість у Рівному подібна система вже працює, – пише активіст.

«Якшо поїхати в будь-яке місто в Україні ба навіть не треба далеко їхати візьмемо Рівне, так там вже давним давно тролейбуси обладнані зовнішнім і внутрішнім оповіщенням і без жодних конкурсів міська рада взяла і встановила, а в нас шо виходить? Ми незрячі маємо доводити те, про шо і так все прописано в законодавстві, шо має бути транспорт доступним для незрячих. а ми шо маємо? Конкурс громадських ініціатив, де ми повинні доводити те, шо от так і так, нам потрібно оповіщення, і мало того ми можемо або виграти проект, шо Богу дякувати сталось, або не виграти і тоді і далі буде транспорт мовчати. Скажіть, це правильно? Звісно ні», – зазначає Ткачук

«Сподіваюсь, шо Микола Романюк, до якого особисто я ставлюсь з великою повагою почує цей крик душі і головне прислухається і дасть почин в цій справі, а на майбутнє конкурси проводьте, але зовнішнє і внутрішнє оповіщення, світлофори озвучені, метрономи мають бути по замовчуванні, бо інакше ніяк», – додає він.

Волинська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*