На вокзалах Одеської залізниці вдосконалюють умови для інвалідів

1 20 4 5407 2. вадами зору, інвалідів

На Одеській залізниці уважно стежать за належним обслуговуванням людей з інвалідністю та інших маломобільних верств населення.

У липні-серпні 2015 року за участю представників громадських організацій інвалідів та Укртрансінспекції було проведено аудит вокзальних комплексів залізниці на предмет визначення стану доступності для осіб з інвалідністю. За результатами аудиту розроблено відповідний план заходів щодо усунення виявлених недоліків. Відповідно до нього, проведені наступні роботи. На вокзалі ст. Черкаси встановлені поручні в туалеті для інвалідів, доповнена візуальна інформація. На вокзалі ст. Помічна на всіх сходах пішохідного мосту встановлено додаткові кутники в конструкціях направляючих для візків. На вокзалі ст. Олександрія для інвалідів з вадами зору проведено розмітку жовтою фарбою країв платформ та сходів центрального входу вокзалу. На вокзалі ст. Первомайськ-на-Бузі встановлено дворівневий поручень зі сторони перону на вході в вокзал, доопрацьовано приміщення платного туалету, оновлено візуальну інформацію.

Крім цього, до кінця 2015 року планується встановити звуковий пристрій «Метроном» для осіб з вадами зору на вокзалі ст. Знам’янка, нанести гумові гальмівні смужки на пандусі з боку Старосінної площі на пасажирському вокзалі Одеса-Головна та провести низку заходів на вокзалі ст. Первомайськ-на-Бузі.

Зазначимо, що протягом поточного року проведено значну роботу для комфортного знаходження інвалідів на вокзалах, станціях та поїздах залізниці.

Для зручної посадки/висадки інвалідів у поїзда на пасажирських вокзалах придбано механічні підйомники (Херсон, Миколаїв, ім. Т.Шевченка) та мобільний пандус (Одеса-Головна).

На пасажирських вокзалах Миколаїв, ім. Т.Шевченка для зручного користування пасажирів з порушенням опорно-рухового апарату встановлено поручні на всіх пандусах, для осіб з вадами зору облаштовано центральні входи вокзалів спеціальними орієнтирами (звуковими маячками). Виділені місця для відпочинку інвалідів на 13 станціях Шевченківської дирекції залізничних перевезень. Обладнані пандуси з поручнями на ст. Туркули, ст. Блакитне Херсонської дирекції залізничних перевезень.

Штабні вагони усіх поїздів формування залізниці забезпечено салонними інвалідними візками, для цього придбано та передано на баланс відповідних депо і дільниць інвалідні візки у кількості 31 шт.

Наразі питанню доступності залізничного транспорту для осіб з обмеженими фізичними можливостями на об’єктах залізниці приділяється постійна увага. Вже сформовано узагальнені по залізниці «Пропозиції до Програми «2016 рік – Рік належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничного транспорту», із урахуванням виконання переважної більшості заходів у першому півріччі 2016 року.

Роботи продовжуються. Враховуючи важливе соціальне значення, дане питання знаходиться на контролі керівництва залізниці.

Одеська залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*