Телеведучі і зірки відчули, наскільки Київ не пристосований для руху на візках (ВІДЕО)

1 08 2 385117593 2. проекту

  1 08 2 385117593 1

2 грудня 2015р. – Канал “1+1” разом із журналом Viva розпочав всеукраїнський флешмоб на підтримку людей з інвалідністю, – йдеться в сюжеті ТСН.

Усі небайдужі можуть долучатись і викладати в соцмережах відповідні світлини та підписувати петиції до місцевої влади. 2 грудня учасники проекту – відомі українці – особисто відчули, наскільки не пристосовані столичні вулиці, крамниці, метро, пішохідні переходи до пересування на інвалідних візках.

Телеведуча Соломія Вітвіцька вже випробувала на собі труднощі пересування під час першого експерименту. Сьогодні вона допомагала колегам та дає майстер класи з управління візком. У танцюриста Андрія Царя навіть попри чудову фізичну форму пересуватися самотужки не виходить. Перейти дорогу йому допомагають Соломія та Ольга Навроцька.

“Для інвалідів у Києві немає нічого”, – погоджується Сергій Кузін. Спроба радіоведучого разом із колегою потрапити в місцевий фаст-фуд виявилася невдалою. Не вдається ні поїсти, ані зняти гроші в банкоматі, ба навіть – не потрапити в громадський транспорт. Сьогодні пандуси для “камікадзе” в метро перевіряє ведучий Анатолій Анатоліч.

Ведучий-мандрівник Дмитро Комаров зауважив, що прогулянка містом більше нагадує квест на виживання. Чемпіон світу з карате Ульяна Пчолкіна назвала поїздку містом коротко – біг із перешкодами.

А поки зірки долали перешкоди в центрі столиці, інші містяни безцеремонно займають усі місця для людей з особливими потребами. Учасники проекту оговтуються від шоку та зізнаються – на Київ тепер дивляться іншими очима. Про непрохідність не лише столиці, а й більшості міст України організатори проекту радять говорити та писати, зокрема в соціальних мережах. Учасники вже готують петицію до Київської міської ради та сподіваються рано чи пізно влада на це відреагує.


Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*