Місія нездійсненна. Чи комфортно в місті людям з обмеженими можливостями?

1 09 3 1 1 1 2. людей

  1 09 3 1 1 1

Напередодні Міжнародного дня інвалідів у Новограді-Волинському влаштували соціальний експеримент, щоб зрозуміти, з якими складнощами стикаються люди з інвалідністю. Демобілізований Дмитро сів у інвалідний візок, щоб перевірити, наскільки Новоград-Волинський пристосований для людей з особливими потребами. Акцію назвали «Світ без меж».

У супроводі товаришів, членів СУВІ АТО, заступника міського голови з соціальних питань Лариси Шутової військовий спробував пройти щоденний маршрут усіх інвалідів-візочників. Не завжди це вдавалося зробити легко. До банку, лікарні, супермаркету вдалося потрапити, адже там є пандуси. А от придбати ліки куди важче. Не всі аптеки обладнані пандусами, а кнопки виклику персоналу часто поламані. Як показав соціальним експеримент, людям у візках без сторонньої допомоги обходитися складно, або доводиться сидіти вдома. Безпечно перейти дорогу люди з вадами зору можуть хіба що біля автовокзалу, адже тільки там є звуковий світлофор. Та й самі з’їзди з тротуарів теж не пристосовані для людей у візках.

Експеримент «Світ без меж» – це спроба небайдужих розпочати діалог з владою з метою спільно зробити місто максимально зручним для всіх мешканців, а також привернути увагу громадськості до проблем маломобільних людей. Війна збільшила в Україні число людей з інвалідністю. Вони потребують постійної підтримки та допомоги. Від пристосованості побутових умов до потреб людей з обмеженим фізичними можливостями залежить їх соціальна адаптація. Поки що ми не часто бачимо на вулиці людей у візках.

  1 09 3 1 2 2

  1 09 3 1 3 3

  1 09 3 1 4 4

  1 09 3 1 5 56

Марина Синельникова,
інформаційно-аналітичне видання «Поліські новини»

Офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*