Лучани з особливими потребами просять створити зручності

1 29 1 1 2. особливими потребами

  1 29 1 1 1Створити зручності в пересуванні по місту для людей з обмеженими можливостями, а саме – пандуси, поручні, перила, спуски з бордюр, – з такою ініціативою виступила лучанка Сніжана Аврамук.

На сайті електронних петицій Луцької міської ради пані Сніжана розповіла, що вона є мамою дитини-інваліда (діагноз ДЦП). «Дитинка не ходить самостійно, отже, більшість часу ми використовуємо коляску. Прогулянка по місту закінчується фізичним болем та нервовим зривом для мене. Мало де можна знайти плавний спуск з бордюра, а якщо треба зайти в магазин чи в аптеку-це взагалі неможливо, тому що мало де є пандуси», – пише лучанка.

Вона також наводить приклад Луцьку міську раду, куди запросили дітей з особливими потребами на свято Миколая. Зі слів пані Сніжани, ідея гарна, для дітей свято і позитивні емоції, але дитину треба на руках занести (вага з одягом 20 кілограмів) на 3-й поверх по крутих сходах.

«Можливість піднятись коляскою чи ліфтом – просто відсутня. Відразу виникає побажання до можновладців: сядьте на коляску та хто перший докарабкається до 3-го поверху получить цукерку. Дуже хочу, щоб цю петицію прочитав особисто Романюк Микола Ярославович», – йдеться у повідомленні.

Волинські Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*