У Луцькій міськраді обміркують питання покращення життя людей з обмеженими можливостями

1 20 5 imgsize 2. доступності, маломобільних, особливими потребами

  1 20 5 imgsize 1

У міськраді відповіли на петицію “Створення зручностей в пересуванні по місту для людей з обмеженими можливостями, а саме: пандуси, поручні, перила, спуски з бардюр”, яка набрала 312 підписів з необхідних 300. Повідомляє “Волинська правда”.

Авторка петиції Аврамук Сніжана зазначила: “Я мама дитини-інваліда (діагноз ДЦП). Дитинка не ходить самостійно, отже більшість часу ми використовуємо коляску. Прогулянка по місту закінчується фізичним болем та нервовим зривом для мене. Рідко де можна знайти плавний спуск з бардюри, а якщо треба зайти в магазин чи в аптеку-це взагалі не можливо, тому що мало де є пандуси. Візьмемо для прикладу Міську Раду, запросили дітей з особливими потребами на свято св.Миколая (ідея гарна, для дітей свято і позитивні емоції), а мені її треба затарабанити на руках (вага з одягом 20 кг) на 3-й поверх по крутих сходах. Можливість піднятись коляскою чи ліфтом просто відсутня. Відразу виникає побажання до мужновладців-сядьте на коляску та хто перший докарабкається до 3-го поверха получить цукерку. Дуже хочу щоб цю петицію прочитав особисто Романюк Микола Ярославович”.

18 січня на сайті міських електронних петицій з’явилась відповідь. Подаємо текст без змін:

Питання створення доступного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями в місті є дуже актуальним, адже інвалідність пов’язана з наявністю чисельних бар’єрів. Це, в свою чергу, позбавляє людей з інвалідністю можливості брати активну участь у житті суспільства.

Саме тому, питання створення доступного середовища для людей з особливими потребами перебуває на постійному контролі у виконавчих органах Луцької міської ради.

Так, зокрема Програмою соціального захисту населення міста на 2016–2020 роки передбачені заходи щодо сприяння у створенні доступного середовища для людей з особливими потребами, в межах фінансових можливостей бюджету міста.

В місті діє комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерної інфраструктур міста – консультативно-дорадчий орган Луцької міської ради, утворений з метою проведення консультацій з громадськістю щодо створення для маломобільних груп населення міста безбар’єрного середовища.

Порушене у петиції проблемне питання буде внесено на розгляд Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста у лютому поточного року.

За результатами засідання Комітету доступності будуть надані рекомендації та доручення щодо вирішення питання доступності відповідним виконавчим органам міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*