ПАТ «Укрзалізниця» оголосило 2016 рік роком створення належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничної інфраструктури

1 26 3 5407. пандус, інвалідністю

Залізничники прагнуть усунути бар’єри, що перешкоджають людям з інвалідністю на рівні з іншими отримувати послуги на вокзалах та станціях. Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» оголосило 2016 рік роком створення належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничної інфраструктури. У галузі вже розпочали втілювати відповідну програму.

Загалом у 2016 році ПАТ «Укрзалізниця» планує інвестувати 1,5 млрд гривень, щоб адаптувати вокзали та станції для людей з особливими потребами. Зокрема, передбачено обладнати пандусами й поручнями вокзали, зали очікування та кабіни санітарних приміщень. Для зручності людей на візках заплановано встановити понижені бордюри пішохідних тротуарів та квиткові каси з заниженим підвіконням. Також залізничники покращать інформаційні табло, піктограми, візуальні попередження-покажчики, для пасажирів з вадами зору встановлять інформаційні стенди з використанням рельєфного літерно-цифрового шрифту та шрифту Брайля, наноситимуть рельєфно-тактильні лінії по краях платформ.

Чимало планується зробити вже в І кварталі 2016 року. Зокрема, на вокзалі в Полтаві для зручності пасажирів з інвалідністю залізничники обладнають касу вікном із заниженням підвіконням. На вокзалі в Харкові розглянуть можливість організації місця для паркування транспортних засобів і встановлять покажчик напрямку руху до пандусів у приміському павільйоні. На вокзалі станції Лозова буде облаштувано місце для паркування автомобілів.

Також планується оновити носії інформації (піктограми), якими користуються громадяни з інвалідністю. У січні-березні цього року передбачено нанести рельєфно-тактильні попередження по краях платформ у місцях обслуговування пасажирів із вадами зору на станціях Дніпропетровськ-Південний, Синельникове-1, Дніпродзержинськ-Пасажирський, Павлоград-1 та Чаплине.

На станції Мелітополь заплановано облаштувати пандус у будівлі, де розташовані каси приміського сполучення та біля медпункту, а по станції Городище Одеської залізниці пандус облаштують поручнями. На вокзалах станцій Марганець, Кривий Ріг відремонтують пандуси та підвищать рівень підлоги міжтамбурного проходу. На станції Синельникове-1 планується перевлаштувати сходи та пандус, розташований на вході з привокзальної площі станції. На станціях Нікополь та Кривий Ріг сходи вокзалів обладнають протислизькою смугою.

На станціях Чаплине, Павлоград-1, П’ятихатки, Дніпродзержинськ, Синельникове-1, Дніпропетровськ-Південний залізничники обладнають скло вхідних дверей протиударними засобами.

Загалом упродовж 2016 року технічними роботами зі створення кращих умов для людей з інвалідністю буде охоплено близько 100 вокзалів та станцій.

Офіційний веб-сайт Укрзалізниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*