Соціальне таксі скоро запрацює (ВІДЕО)

1 01 social taxi service. соціальне таксі

Соціальне таксі розраховане на людей з особливими потребами почне працювати в Чернігові найближчим часом. До програми бюджету участі таку ідею подала благодійна організація «Логос», яка опікується людьми, що мають проблеми з розвитком. Заклад відвідує 45 чоловік віком від 16 до 36, і старші.

5 січня на засіданні правління організації обговорили умови щодо перевезення людей, які мають І, ІІ групу інвалідності. Оренда автомобілів, нарахування заробітної плати диспетчерам і робітнику, які буде надавати такі послуги, фінансуватиметься за рахунок міського бюджету.

Знову ж таки, добратися до офісу «Логоса» деяким людям проблематично. Оскільки більшість проживає у віддалених районах. Їздити можна буде групами, тобто таксі забиратиме із дому по 4-5 людей. Але існують і індивідуальні замовлення, якщо, приміром, їхати потрібно до медичного закладу, або ж до родичів.

Надія Лозбень, директор благодійної організації «Логос»:

– Единственно, что предусмотрено, два раза в месяц человек имеет право проехать бесплатно – туда и назад, – а остальное время, если ему еще нужно будет дополнительно куда-то поехать, то предусмотрена будет оплата проезд такая же, как у маршрутках, то есть, чисто символическая 3,50 – если будет от 4 человек и дольше ехать, и 5 гривен – если человек будет ехать один.

Вікторія Рак має 19 річну доньку Олену з діагнозом ДЦП, каже, вона хоч і навчалася у спеціалізованій школі та і вдома намагались проводити заняття з розвитку, все ж дівчина погано говорить, читати взагалі не вміє. Завдяки «Логосу» має можливість навчатись елементарному поводженню в побуті та спілкуватись за такими, як вона. Тож соціальне таксі для цієї родини – це життєва необхідність.

Проект «Соціальне таксі» розрахований на рік. В яку суму виллється надання послуг поки ніхто не знає. За словами Надії Лозбень, це можна побачити через місяць.

Сюжет телеканалу «Новий Чернігів»

GOROD.cn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*