У січні цього року залізничним транспортом скористалися майже вдвічі більше пасажирів на інвалідних візках

1 02 4 7341. пасажирів

У січні 2016 року в поїздах ПАТ «Укрзалізниця» подорожували 119 громадян, які пересуваються на візках. Це майже вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року. Залізничники продовжують адаптувати сервіс та інфраструктуру до потреб маломобільних пасажирів.

Так, для комфортної подорожі залізницею пасажирам з особливими потребами пропонуються спеціальні вагони. Ці вагони обладнано гідравлічними підіймачами для інвалідних візків, розширеними дверними проходами, тамбурами і спеціальними туалетами. Для забезпечення максимально комфортних умов проїзду пасажирів даної категорії нижня полиця у спеціалізованих купе має кілька фіксованих положень.

Наразі на залізницях України використовуються 18 таких вагонів для перевезення пасажирів на візках, які за попередніми замовленнями, включаються до складу поїздів у необхідному напрямку. Місця, пристосовані для людей на візках, також є в салоні сучасного пасажирського рухомого складу міжрегіональних електропоїздів категорії «Інтерсіті+».

Нагадаємо, що ПАТ «Укрзалізниця» оголосило 2016 рік роком створення належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничної інфраструктури. Зокрема, планується обладнати пандусами й поручнями вокзали, зали очікування та кабіни санітарних приміщень. Для зручності людей на візках заплановано встановити понижені бордюри пішохідних тротуарів та квиткові каси з заниженим підвіконням. Для пасажирів із вадами зору залізничники покращать інформаційні стенди і табло на вокзалах та станціях.

Офіційний веб-сайт Укрзалізниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*