Зробити вокзальну інфраструктуру доступнішою та комфортнішою для пасажирів з особливими потребами придніпровським залізничникам допомагають побажання самих інвалідів

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. особливими потребами, інвалідів

Щоб забезпечити безперешкодний доступ осіб з обмеженими фізичними можливостями до залізничної інфраструктури, покращити якість їх обслуговування на вокзалах та у поїздах, на Придніпровській залізниці не один рік поспіль співпрацюють з громадськими організаціями інвалідів, ретельно вивчають думку та побажання цієї категорії пасажирів.

Так, у 2014 році придніпровські залізничники спільно з активістами громад інвалідів провели аудит вокзалів Дніпропетровськ-Головний, Запоріжжя-1 та Бердянськ, а торік – вокзалів Дніпропетровськ-Південний, Дніпродзержинськ-Пасажирський, Синельникове-1, Павлоград-1, Чаплине, П’ятихатки, Кривий Ріг-Головний, Кривий Ріг, Рокувата, Апостолове, Нікополь, Марганець, Пологи, Мелітополь та Запоріжжя-2. Зауваження інвалідів-візочників, осіб з вадами зору та слуху, висловлені під час цих аудитів, лягли в основу дворічного комплексу першочергових заходів з адаптації вокзальної інфраструктури до потреб пасажирів з особливими потребами.

На цей час низку взятих на себе зобов’язань залізничники вже виконали. Зокрема, на станціях Дніпропетровськ, Запоріжжя-1 облаштовано туалетні кімнати для осіб з інвалідністю; на станціях Дніпропетровськ-Південний, Дніпродзержинськ-Пасажирський, Синельникове-1, Павлоград-1, Чаплине, П’ятихатки, Кривий Ріг-Головний, Кривий Ріг, Апостолове, Нікополь, Марганець, Бердянськ розроблені схеми пересування пасажирів з обмеженими можливостями.

На вокзалах Дніпропетровськ, Запоріжжя-1 з’явилися квиткові каси для обслуговування людей з особливими потребами. Висота розташування касових вікон дозволяє інвалідам-візочникам безперешкодно звертатися безпосередньо до касира. Ці каси легко знайти за відповідними міжнародними символами.

Пасажири з обмеженими фізичними можливостями чи уповноважені ними особи отримали можливість цілодобово через чергових помічників начальників вокзалів замовляти спеціальні вагони для перевезень у потрібному напрямі.

Робота з адаптації інфраструктури Придніпровської залізниці до потреб пасажирів з особливими потребами триває. Нагадаємо, що для створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на вокзалах магістралі у 2016 році виконають роботи загальною вартістю 1млн 665 тис. грн.

Регіональна філія ‘Придніпровська залізниця’

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*