Відбулося засідання комітету, завдання котрого забезпечити доступності неповносправних до об’єктів інфраструктури

1 15 1 IMG 01011 1 2. доступності, протезування

  1 15 1 IMG 01011 1

Луцьк. Люди з обмеженими можливостями є споживачами таких самих послуг, тому важливо забезпечити їм доступності до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Для цього в області при облдержадміністрації створений комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, виїзне засідання якого відбулось 12 квітня 2016 року.

Засідання зініціювали активісти громадської організації «Волинський фонд активної реабілітації неповносправних». Зустріч відбулось у луцькому протезно-ортопедичному цеху, де власне й існує проблема доступності, що потребувала вирішення.

  1 15 1 IMG 0128 2

Зокрема мова йшла про відсутність вказівних знаків та тротуару від автобусної зупинки до приміщення цеху протезування, понижень для заїзду на візках і незручно облаштований пандус біля входу в приміщення. Щодо самого луцького протезно-ортопедичного цеху, що обслуговує інвалідів з усієї області, зауважень не було.

Разом із цим, за словами представників громадських організацій, таких проблемних зон доступності у Луцьку дуже багато, зокрема найбільше незручностей пов’язано з поліклініками та громадським транспортом міста. Відтак на засідання запросили заступника директора департаменту соціальної політики Луцької міськради Олега Главацького, який подякував за те, що громадські організації не залишаються осторонь та допомагають знаходити проблемні місця. Окрім цього, було зазначено, що сьогодні є міська програма, що працює над облаштуванням зупинок, пониженням бордюрів, тож відповідно будуть взяті до уваги усі озвучені зауваження.

Варто відзначити, що на засіданні була присутня також заступник директора по медичній роботі Львівського протезного підприємства засобів пересування і протезування Вікторія Оліх, яка, користуючись нагодою, ознайомила присутніх з асортиментом засобів пересування та протезування, що виготовляє підприємство. Вікторія Володимирівна наголосила, що вони обслуговують 5 областей західної України і, що важливо, забезпечують високу якість на рівні з європейськими виробниками.

Відділ інформаційної політки облдержадміністрації

Волинська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*