Тепер усі об’єкти соціальної сфери будуть здавати в експлуатацію пристосованими під потреби маломобільних людей

1 22 3 IMG 2978 2. маломобільних, інвалідів

  1 22 3 IMG 2978 1

Миколаїв. 20 квітня відбулося спільне засідання міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді і спорту.

«Хочу підкреслити, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», а також Указу Президента України «Про додаткові та невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» підприємства, об’єднання, установи та організації незалежно від форми власності зобов’язані створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів до житлових, громадських і виробничих будинків, споруд. Я не кажу, що в місті нічого не робиться у цьому напрямку. Це було б неправильно. Але у той же самий час я хочу сказати, що роботи для реалізації зазначених нормативних документів виконуються не у повному обсязі. Нам є, над чим працювати», – відкриваючи засідання, сказав віце-мер Валентин Гайдаржи.

Заступник міського голови Євген Шевченко додав:

– У цьому році за розпорядженням міського голови всі об’єкти соціальної сфери, які будуть здаватися в експлуатацію, будуть будуватися та ремонтуватися тільки відповідно до норм, виконання яких необхідно для забезпечення доступності для інвалідів. Реконструкція або ремонт у школах, дитсадках, медустановах, установах соцзахисту тощо буде виконуватися лише з урахуванням таких норм. Усі головні розпорядники коштів про це знають.

«Ми робили виїзне засідання в школі № 36, яку ми ремонтуємо і яку ми плануємо здати в експлуатацію до 1 вересня 2017 року. Там ми передбачаємо спеціальний ліфт, переобладнані проїзди для людей на візках», – відзначив Євген Шевченко.

За словами депутата Сергія Мотуза, у найближчому майбутньому після капітального ремонту в Варварівці відкриють амбулаторію. Цю медустанову також буде пристосовано під потреби маломобільних людей.

Миколаївська міська рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*