Будинок зв’язку в Києві – доступний для всіх

1 04 3 231234 2. мнемосхеми

 1 04 3 231234 1

Сьогодні Будинок зв’язку максимально доступний для усіх верств населення. Останні якісні зміни, які відбувалися на головпоштамті стосуються одних із самих незахищених верств населення – людей з вадами зору, слабозорих та тотально сліпих. Саме для них було встановлено підлогові тактильно-контрастні направляючі смуги.

Це елемент доступності, який по своїй структурі (рельєфно та контрастно) відрізняється від покриття підлоги. Завдяки цим смугам незряча чи слабозора людина може вільно зорієнтуватися, та вибрати для себе правильний та необхідний напрямок руху.

Укрпошта враховує інтереси всіх своїх клієнтів, у тому числі, клієнтів з інвалідністю та інших маломобільних верст населення. Для людей на інвалідних візках та милицях обладнано похилий заїзд до посилкової зали, де операційне вікно №4 повністю пристосоване для того, щоб відвідувач з інвалідністю мав можливість отримати весь пакет послуг, що надається. Над усіма входами до Головпоштамту встановлені звукові сигналізатори-орієнтири, які дають можливість вільно знайти вхід до будівлі слабозорим та незрячим людям.

Аби знизити ризики травмування під час пересування, відповідно до міжнародних стандартів, нанесене контрастне маркування на всіх скляних дверях, операційних вікнах та інших скляних конструкціях, на сходах та інших перешкодах. Текстова інформація на операційних вікнах, виконана збільшеним шрифтом та в контрастному співвідношенні кольорів Для вільного орієнтування розміщено інформаційні позначки, які вказують напрямок руху до входу в посилкову залу та до операційного вікна №4. Для незрячих додатково встановлено мнемосхеми (тактильний засіб орієнтування).

В Будинку зв’язку є схема орієнтування незрячих відвідувачів. Вхідна група головної та посилкової зали визначається за допомогою звукового сигналізатора-орієнтира. Відразу за вхідними дверима центрального входу тактильно-контрастна направляюча смуга вказує напрямок до сходів та першої мнемосхеми яка показує розташування об’єктів у холі. За сходами смуга доводить відвідувача до другої мнемосхеми: схеми першої операційної зали.

Надалі зорієнтуватися вже справа техніки (також у найближчих планах облаштування усіх операційних вікон тактильними покажчиками). У посилковій залі тактильна смуга також веде спочатку до мнемосхеми, а потім вказує напрямок руху до операційного вікна №4.

Укрпошта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*