Хмельницьким курсує “соціальне таксі” для візочників

1 01 social taxi service. людей, таксі

У місті більше 24 тисяч людей, які мають інвалідність, повідомляють Новини Хмельницького “Є”.

Хмельницьким їздить автобус, спеціально обладнаний для комфортного перевезення людей на візках. У міській раді повідомляють, що нова послуга буде доступною для кожного візочника та є безкоштовною, а фінансуватиметься з міського бюджету.

“Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради на конкурсній основі визначило виконавця, який надаватиме послуги з перевезення людей на візках. 1 липня 2016 року управління уклало договір з переможцем конкурсу – Хмельницьким обласним благодійним фондом «КАРІТАС» про надання послуг. Автобус соціального таксі обладнаний гідравлічною установкою – спеціальною динамічною платформою, яка дає змогу пасажиру плавно потрапити в салон, навіть не встаючи з інвалідного візка. Волонтери допоможуть людині комфортно розміститись в автобусі та забезпечать надійний супровід впродовж всієї поїздки”, – кажуть у прес-службі міської ради.

В автобусі передбачені два рівні безпеки, є автономне опалення, кондиціонер і телевізор. Одночасно таксі може перевозити 5 людей з обмеженими можливостями та 10 супроводжуючих. Замовити його можна за телефоном: 067 323 06 26.

Наталя Гарматюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*