Для комфорту та доступності

1 27 1 173994 2. доступності, інвалідів

Кожна людина, що має бажання брати активну участь у суспільному житті, робить це. Але, нажаль, люди, які мають проблеми зі здоров’ям, обмежені у своєму бажанні. Перешкоди для них починаються у самому під’їзді будинку, у ліфті, на сходах і не закінчуються на вулицях міста.

У Миколаєві майже 500 інвалідів на візках мають бажання вести соціально-активний спосіб життя. Про заходи, які запроваджує міська влада для забезпечення доступності таких людей до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, йшла мова на двох нарадах, що пройшли 14 та 19 липня у міськвиконкомі. В них прийняли участь: заступник міського голови Гайдаржи В.В., начальник управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Гапчук О.М., директор департаменту праці та соціального захисту населення Бондаренко С.М. Також, участь в обговоренні прийняли представник управління ДСНЗ України у Миколаївській області, голова Миколаївського міського фізкультурно-оздоровчого клубу інвалідів «Вікторія», голова Миколаївської обласної організації Союзу організацій України.

Позаштатний радник міського голови з вирішення питань осіб з особливими потребами Виноградова О.О. доповіла про проведений моніторинг щодо доступності інвалідів до інфраструктури міста. Також, присутні обговорили питання щодо можливості встановлення пандусів у під’їздах жилих домів, офісних та інших приміщень. В цьому питанні є позитивні приклади, 52 під’їзди будинків облаштовані всередині допоміжними засобами – дерев’яними відкидними пандусами, металевими швелерами. Але це вкрай не достатньо.

Директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Самерханова Л.І. наголошує, що така робота проводиться з 2011 року і згідно існуючого реєстру адрес, де необхідно встановлювати допоміжні засоби, фронт робіт дуже великий. Але проводити таку роботу необхідно. У місті в останній час проводиться робота і на вулицях, але і там необхідно зробити ще дуже багато для того, щоб кожна людина почувалася вільно.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*