У Сумах стартувала послуга соціального таксі (ВІДЕО)

1 28 2 455412789 2. социального такси

У Сумах стартувала послуга соціального таксі. Її надає центр соціального обслуговування «Берегиня». Скористатися нею можуть інваліди першої групи та непрацездатні мешканці Сум, які не можуть самостійно пересуватися, або ж пересуваються за допомогою милиць.

Два роки тому у Сумах існувала послуга соціального таксі. Її запустили дві благодійні організації та спортивний клуб інвалідів “Фенікс”. За словами його очільника, Олександра Грінки, таксі функціонувало півроку: “«Просто не вистачило коштів для того, щоб утримувати транспорт. Заяв було дуже багато, затрати на бензин не перекривалися. Я пам’ятаю, ми навіть підписували лист до влади, зустрічалися і з заступником голови облдержадміністрації, щоб вони хоча б частково взяли на баланс і хоча б частково профінансували ці витрати. Але все це так і залишилось ні з чим. Таким чином служба просто-напросто зникла».

Кошти на це соціальне таксі виділили з міського гаманця. Всього – 490 тисяч гривень. З них – 382 тисячі на купівлю спеціально пристосованого для таких перевезень авто Fiat Doblo, решта – на пальне та обслуговування до кінця року. Для замовлення таксі необхідно мати відповідні документи: «Це копія паспорта, довідка про встановлення першої групи інвалідності, та довідка медичної установи про те, що вони не можуть самостійно пересуватися. Бажано звернутися за три дні, погодити всі питання вільної зайнятості автомобіля і потім замовляти якщо це необхідний талон до лікаря, то краще попередньо оговорити і потім замовляти автомобіль”, – каже Інна Галіченко, директор Сумського міського територіального центру соціального обслуговування “Берегиня”.

За інформацією управління статистики Сумщини, інвалідів першої групи у Сумах зареєстровано 1290 осіб. Ще близько тисячі тих, хто не може самостійно пересуватися або ж пересуваються за допомогою милиць. На цю кількість у Берегині є одне спеціально облаштоване авто. Працюватиме соціальне таксі по буднях: з понеділка по четвер – з 8.00 до 17.15, у п’ятницю – з 8.00 до 16.00. Замовити таку послугу можна за телефонами:

60-40-03, 60-44-98
(050) 405 56 70
(068) 396 01 69

UA:СУМИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*