Андрій Демчук: Збірна України здатна виграти Паралімпіаду

1 09 6 demchuk2 1 2. паралімпіаді

На стадіоні «Маракана» в Ріо-де-Жанейро відбулося урочисте відкриття Паралімпійських ігор – змагань для інвалідів або спортсменів з обмеженими можливостями. За найвищі місця на п’єдесталі пошани у 22 видах спорту змагатимуться понад чотири з половиною тисяч спортсменів з різних куточків світу. Українські збірну представлятимуть 172 учасники. Серед них – титулований фехтувальник зі Львова Андрій Демчук.

1 09 6 demchuk2 1

Про стан справ нашої збірної у Бразилії, пріоритетні види спорту для України, а також готовність нашої команди виграти Паралімпійські Ігри Андрій Демчук розповів в інтерв’ю.

Андрію, у якій дисципліні фехтуватимеш на Паралімпіаді?

Виступатиму лише в особистих змаганнях шаблістів. Командних змагань на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро на шаблі не буде. У змаганнях рапіристів у відборі посів 13 місце, однак, через наразі невідомі мені причини у цій дисципліні на Паралімпіаді виступати не буду. Парадокс у тому, що в цій дисципліні допущені люди, які у рейтингу були за мною, а саме посідали 14, 16 і 23 місця. На жаль, правила перед стартом ігор були «перекручені», мені і нашим тренерам не вдалося вникнути у цю «своєрідну» систему відбору. Фехтуватиму лише на шаблі 12 вересня.

Як пройшла підготовка до Паралімпіади?

Доволі плідно. На жаль, були травми обох ліктів, тому мене це інколи вибивало з підготовки. Незважаючи на це, старався надолужувати втрачене.

Хто буде головними суперниками у боротьбі за медалі?

Не можу сказати. Вважаю, усі учасники будуть доволі сильними. Як не як, за медалі боротимуться спортсмени з топ-12 світового рейтингу. Зважаючи на це, розмови про бажаних суперників не мають сенсу. Потрібно максимально налаштовуватися на кожен бій, на кожен укол. Саме тоді в тебе буде шанс чогось досягнути.

1 09 6 demchuk andriy 2

В яких умовах живете в Ріо? Чи все добре в плані організації змагань та тренувань?

Наразі не бачу, на що жалітися. З проживання та харчуванням проблем немає жодних. З місця проживання на тренування їхати приблизно 15 хвилин, тому можна сказати, що все організовано добре. Навіть погода піднімає настрій: хоч і вологість доволі висока, на вулиці тепло. Уже були у фехтувальному залі, де у нас відбуватимуться змагання, щоправда тренуємося в іншому залі. Надіємося, що у змагальному залі прозвучить гімн України.

У різних видах фехтування Україну представлятимуть семеро спортсменів. 12 вересня відбудуться змагання серед шаблістів, 13 вересня – серед шпажистів, а 14 вересня – серед рапіристів.

Як проходить звичайний день в Ріо-де-Жанейро?

Прокидаємося о 6:30, робимо розминку і йдемо на сніданок. Усі інші плани часто можуть змінюватися, оскільки усе залежить від того, на котру годину у нас тренування. Є чимало часу на прогулянки. Саме це і стараємося робити і налаштовуватися психологічно на майбутні поєдинки. Окрім того, стараємося і активно проводити час за більярдним і тенісним столом. На мою думку, дуже важливо буде налаштуватися добре психологічно. Як не як, Паралімпіада – це не так технічний стан твоїх можливостей, а в першу чергу психологія та витримка.

У яких видах спорту, окрім плавання та легкої атлетики, наші спортсмени будуть фаворитами у боротьбі за медалі?

Так, збірна України – топова команда у плаванні та легкій атлетиці. Ці види спорту повинні стати медальними для нашої команди (тричі стукає по дереву). Щодо командних видів спорту, то шанс себе проявити має жіноча команда з волейболу. У Лондоні ця команда була третьою, а зараз, вважаю, дівчата претендують на вище місце. Зробив би також ставку на академічне веслування, стрільбу з лука, фехтування, а також на настільний теніс. Там виступатиме львів’янин Віктор Дідух, з яким у мене дуже теплі стосунки.

Чи віриш в перемогу України у змагальному рейтингу?

А чому б і ні? Можу Вас запевнити, що наша Паралімпійська збірна голодна до перемог.

Богдан Пастернак

Гал-інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*