І-й Міжнародний конкурс хореографії «Оплески» (ФОТО)

Гучні оплески лунали 3 і 4 листопада в столичному університеті імені Бориса Грінченка, де проходив конкурс хореографії. Конкурс був своєрідною спробою об’єднати здорових танцюристів і танцюристів з обмеженнями. Конкурс пройшов завдяки підтримці друзів і партнерів проекту – Київської міської державної адміністрації, Оболонської районної у місті Києві адміністрації, Київському університету імені Бориса Грінченка, МГО «Жінка ІІІ тисячоліття», АСК «PRmedia». Головні організатори конкурсу – це ініціативний колектив творчих людей і БФ «Єдина країна», в особі Чинки Олени Петрівни.

Захід складався з декількох частин. 3 листопада проходив, безпосередньо, конкурс. Учасники, серед яких були не лише українці, а й гості з Європи, представляли свої номери. Хореографічні постановки оцінювало досвідчене журі. До складу журі увійшли видатні діячі мистецтв. Очолювала журі заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, доцент кафедри хореографії та пластичного виховання Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого, головний балетмейстер Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки – Рубіна Алла Давидівна. Допомагала членам журі Олена Чинка. Вона виступала своєрідним арбітром між учасниками та журі. Олена Чинка сама є людиною з обмеженими фізичними можливостями. У її житті сталася подія, яка зробила її сильніше. Отримавши інвалідність, дівчина не стала впадати в зневіру, а продовжила активну діяльність. Оскільки танці були і залишаються для неї головним заняттям, вона організувала кілька проектів, щоб допомогти реалізувати себе іншим людям з обмеженнями.

4 листопада відбувся гала-концерт за підсумками конкурсу. Кращі колективи показали глядачам свою майстерність. Тут виступили діти та молодь різного віку, починаючи з самих маленьких дошкільнят і закінчуючи дорослими і досвідченими людьми. У конкурсі брали участь люди з порушеннями опорно-рухового апарату, глухонімі і люди з затримкою в розвитку. Постановки були найрізноманітнішої тематики. Це були танці рослин, танець на пляжі, танець звірів (мишок і кішок; бджілки), «рокерський» танець, який танцювали діти, романтичні танці. Цікаву сценку розіграли Валерій Бевзюк та Ілона Слуговіна – представники танців на візках. Як ніби дівчина танцює уві сні з чарівним молодим чоловіком. А прокинувшись, знаходить троянду. Гідно виступила дівчина з проблемами зору. Вона дуже красиво станцювала індійські танці. За що, їй подарували сукню від дизайнера.

«Оплески» завершилися нагородженням учасників. Всім були видані заохочувальні дипломи учасників і призи. На концерті була присутня артистка України Анжеліка Рудницька. Вона вручила почесний приз парі на візках. Концерт подарував всім учасникам і глядачам яскраві вихідні. Завдяки проекту люди з обмеженнями мали можливість в черговий раз вийти з будинку і подивитися незабутнє і яскраве шоу. Побачити людей, які, незважаючи на труднощі в пересуванні або орієнтації в просторі, ставлять перед собою цілі, досягають їх, і живуть повним і яскравим життям. Саме вони заслуговують найгучніших і найтриваліших оплесків!

1 19 IMG 7394 1

1 19 IMG 7424 2

1 19 IMG 7444 3

1 19 IMG 7470 4

1 19 IMG 7479 5

1 19 IMG 7501 6

1 19 IMG 7519 7

1 19 IMG 7602 8

1 19 IMG 7690 9

1 19 IMG 7701 10

1 19 IMG 7703 11

1 19 IMG 7713 12

1 19 IMG 7715 13

1 19 IMG 7762 14

1 19 IMG 7782 15

Антонович Вікторія

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*