Конкурс талантів для “особливих” діток

Чернігів. Проведення такого конкурсу ініціює громадська організація “Голос батьків”, що об’єднує батьків дітей з особливими потребами, в першу чергу – з вадами зору та з ДЦП.

Запрошуючи на зустрічі різних фахівців, спілкуючись між собою, батьки вчаться підтримувати одне одного та краще розуміти своїх синів і дочок.

– Одна з форм роботи “Голосу батьків” – організація творчих розвиваючих занять для дітей з особливими потребами та їхніх батьків, – розповідає читачам менеджер проектів цієї організації Олена Трубенок. – Так, упродовж минулого року ми проводили різноманітні майстер-класи: з ляльки-мотанки, ліпки, вишивання стрічками, декупажу, квілінгу та інші. Напередодні Нового року вчилися готувати торти без випікання, з печива. А перед Різдвом вчили та співали колядки та щедрівки. В ході одного з таких занять и народилася ідея – провести конкурс талантів серед дітей з обмеженими можливостями.

За словами Олени Трубенок, жанри цього конкурсу не обмежені. Участь у ньому можуть взяти не тільки талановиті виконавці пісень, музиканти чи танцюристи, а й вправні спортсмени, художники, майстри декоративно-вжиткової творчості, цікаві автори віршів і прози. Все, що дитина робить добре – наприклад, пече тістечка, колекціонує фіалки чи кактуси (і в неї їх понад 100 видів), вправно володіє футбольним м’ячем – можна представити у вигляді відео-роліка чи презентації з фотографіями та коментарями!

До проведення цього конкурсу “Голос батьків” залучає й інші громадські організації, вже поширює інформацію про нього серед навчальних закладів, які опікуються дітьми з обмеженими можливостями. Віковий діапазон учасників конкурсу – від 3 до 18 років, але буде три вікових категорії: від 3 до 8, з 8 до 13, з 13 до 18. У кожній з категорій буде вручений головний приз, але кожен з учасників також отримає подарунок.

– Ми прагнемо показати, що таланти дітей з обмеженими можливостями можуть бути різним! Прагнемо вселити віру, що життя має різноманітні прояви, – продовжує розповідати Олена Трубенок. – З іншого боку, ми хочемо показати людям, котрі вважають себе в чомусь обмеженими, що їхні можливості набагато ширші, ніж вони самі уявляють. Я переконана: талант все одно знаходить можливість себе проявити, навіть якщо дитина має якісь вади.

Увага! Заявки від учасників організатори конкурсу приймають до 28 лютого, а сам конкурс відбудеться в середині березня. Звертайтеся в офіс ГО “Голос батьків” за адресою: вул. Шевченка, 27, оф. 9 (обов’язково попередньо зателефонуйте за номером 930736 чи 0681203690 (Олена), 0509683349 (Ольга), 933782 (Марина).

Вікторія Сидорова

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*