У Донецьку пройшов 5-й всеукраїнський конкурс “Краса без обмежень – 2013”

1 11 krasota1 3 2. конкурсу, інвалідністю, інвалідів

9 жовтня в Донецьку пройшов 5-й Всеукраїнський конкурс “Краса без обмежень – 2013”. Учасниць конкурсу привітав голова Донецької обласної ради Андрій Федорук.

1 11 default 1

“Шановні учасниці, ви своїм прикладом даєте можливість людям, що опинилися в складних життєвих умовах повірити в себе, даєте їм можливість наповнити життя новим сенсом”, – сказав глава облради, відкриваючи урочистий захід.

У своєму виступі Андрій Федорук підкреслив, що Президент України Віктор Янукович велику увага приділяє питанням, пов’язаним із створенням належних умов для усебічного розвитку соціально незахищених категорій громадян, створення для них гідних умов для життя, творчості і самореалізації.

“Особливо хочеться підкреслити роль дружини Президента України Людмили Янукович, яка сенсом свого життя зробила турботу про ближніх”, – відмітив голова облради.

1 11 default 2

А.Федорук також зачитав вітання на адресу учасниць конкурсу від спікера українського парламенту Володимира Рибака.

“Цей конкурс покликаний будити в душах людей любов, добро і гуманізм. Ця подія демонструє усім нам новий тип успішної, дивовижної жінки, здатної на творче самовираження “, – говорилося у вітанні глави ВРУ.

Перемогла у конкурсі Олена Оніщук з міста Балта Одеської області.

1 11 krasota1 3
Фото: donbass.ua

У заході брали участь дружина Президента України Людмила Янукович, заступник губернатора Донеччини Тамара Лук’янчук, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко.

1 11 default 4

Голова громадської організації інвалідів Надія Паламарчук подякувала керівництво Донеччини за підтримку людей з обмеженими можливостями і вручила подячні грамоти і пам’ятні значки А.Федоруку, Т.Лук’янчук і О. Лук’янченко.

Для довідки:

Організаторами конкурсу традиційно виступили Управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації, Донецька обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ Ювілейний конкурс пройде під патронатом голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, а також за підтримки голови Донецької обласної ради Андрія Федорука, Міністра соціальної політики України Наталії Королевської, народних депутатів України Олексія Азарова, Артема Пшонки, Тетяни Бахтєєвої, Сергія Тігіпка, Таїсії Повалій, Владислава Лук’янова.

Молодь з інвалідністю обмежена в спілкуванні і можливості творчого самовираження, тому проведення подібних заходів дозволяє зміцнити позитивний імідж інвалідів в громадській думці, і сприяє їх активній інтеграції у сучасне суспільство. Це реальний шанс довести оточуючим, що люди в інвалідних візках за будь-яких обставин знайдуть в собі сили, щоб проявити свої таланти і душевну красу, які будуть стимулом для ділових і творчих висот у майбутньому.

Конкурс відкрив нові можливості не тільки для людей з обмеженнями можливостями, а й для всього суспільства. Він допоміг фахівцям, зайнятим у здійсненні соціальної реабілітації інвалідів, освоїти нові форми і методи роботи. Державні структури реалізують комплексні заходи, спрямовані на реальне покращення життя українських інвалідів. Підприємці різного рівня на ділі втілюють ідею соціальної відповідальності бізнесу. Засоби масової інформації мають привід для створення позитивного іміджу не тільки інваліда, але також чиновника і бізнесмена. Мільйони людей починають дивитися на людину з інвалідністю як на рівного, повноцінного і повноправного сусіда, і це – головне.

Мета заходу – залучення молоді з інвалідністю до культурних та духовних цінностей, які будуть стимулом для ділових і творчих висот у майбутньому.

У нинішньому конкурсі виступлять 10 дівчат, що пересуваються на інвалідних візках з різних регіонів України та країн СНД – Росії, Кабардино-Балкарії, Молдови. Очікується приїзд понад 500 глядачів та гостей. Над програмою конкурсу працюють найкращі постановники, хореографи, модельєри та візажисти Донецької області.

Прес-служба

Донецька обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*