Кіровоградка перемогла у Всеукраїнському дитячому конкурсі «Намалюй свої права»

1 25 getImage 1 2. особливими потребами

1 25 getImage 1

20 листопада, Київ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо підвели підсумки та нагородили переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу «Намалюй свої права». В конкурсі взяли участь 614 дітей зі всієї країни віком від 4 до 15 років, серед яких і діти з особливими потребами та діти-сироти.

«Діти намалювали своє головне право – право на щасливе життя. І ми повинні їм це забезпечити», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на церемонії нагородження переможців конкурсу.

Переможцями конкурсу стали Анастасія Олійник з м. Львів (12 років, школа № 45) та Анастасія Мороз з м. Кіровоград (12 років, навчально-виховний комплекс № 26).

1 25 129389724 n 2

На тему малюнку «Дівчатка також хочуть бути пілотами!» Анастасію Олійник надихнула власна мрія. Малюнок буде зображений на поштовій марці, яку Укрпошта планує видати у 2014 році.

Тема роботи Анастасії Мороз – надія. Вона намалювала свою молодшу сестру в інвалідній колясці, але з квітами в руках і написала: «Діти з особливими потребами мають право на особливе піклування. І ще вони заслуговують на велику повагу, бо незважаючи на труднощі, вони прагнуть бути щасливими». Малюнок Анастасії Мороз «Я маю право на щасливе життя» буде зображено на художньому конверті Укрпошти.

Всі діти – учасники конкурсу отримали пам’ятні дипломи. Журі визначило 50 кращих робіт, які під час заходу прикрасили велику операційну залу Головпоштамту. В подальшому планується зробити всеукраїнську виставку дитячих малюнків. Під час урочистої церемонії 12 конкурсантів, роботи яких були визнані найкращими, отримали нагороди та подарунки.

У дванадцятку фіналістів увійшли 10 юних художників із Полтавської, Львівської, Сумської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Хмельницької, Черкаської, Житомирської областей. Також у числі призерів два дитячих заклади – Центр позашкільної освіти (м. Самбір Львівської обл.), який представив на конкурс 12 малюнків та Центр соціально-психологічної реабілітації (м. Комсомольськ, Полтавська обл.), який надіслав до конкурсу 8 малюнків дітей з особливими потребами.

Довідково: Конкурс розпочався 1 червня 2013 року в День захисту дітей за підтримки Олександра Вілкула і проводився спільними зусиллями Укрпошти та представництва ЮНІСЕФ в Україні. Підведення підсумків конкурсу приурочене до Всесвітнього Дня дитини, який святкується 20 листопада.

Найбільша кількість малюнків юних конкурсантів присвячена праву на якісну освіту, на турботу дорослих, на особливу увагу до дітей з особливими потребами. Дітей турбує також право жити в родині, розвивати свої творчі здібності, надання всім дітям рівних прав, незалежно від стану здоров’я і міста проживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*