Вперше у Вінниці пройде пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах»

1 15 1 thumb 87940 news m 2. золотий птах

1 15 1 thumb 87940 news m 1

16-17 травня у місті відбудеться Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з інвалідністю. Цей захід проходить вперше на території України. Володар гран-прі фестивалю виступатиме уже на міжнародному конкурсі у Польщі.

– Фестиваль для дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями буде хорошим фундаментом для їхнього подальшого розвитку. Навіть якщо хтось не переможе, а просто візьме участь – отримає неперевершений досвід, адже творчість немає обмежень, – каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

Такий фестиваль дозволить реалізувати музичні таланти дітей, сприяє їхньому самоствердженню та інтеграції в суспільство, а також – приверне увагу людей до проблем дітей та молодів з особливими потребами.

Відбірковий тур проходив з 1 лютого по 31 березня. У результаті було відібрано 19 фіналістів з усієї країни за двома віковими категоріями: 10-16 та 17-27 років.

16 травня об 11:00 у вінницькому училищі культури і мистецтв імені Леонтовича стартує проект «Золотий птах».

17 травня о 15:00 у Вінницькому обласному театрі імені Садовського відбудеться гала-концерт та нагородження переможців.

Володар гран-прі отримає 15 тисяч гривень та можливість представляти Україну на міжнародному конкурсі. Ті, хто посяде перші місця у різних вікових категоріях отримає по 10 тисяч гривень, другі – по 7 тисяч гривень, треті – по 5 тисяч гривень.

Довідка. Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» це масштабний проект, який проходить у Вінниці вперше і об’єднав майже всю Україну. Він направлений на підтримку творчих талантів дітей та молоді, які потребують особливої уваги.

Марія Лєхова

Новини Вінниці – 20 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*