Урочисте нагородження переможців першого обласного конкурсу «Соціально-відповідальний роботодавець Вінниччини»

1 18 3 0 1 2. інвалідністю

1 18 3 0 1

У Вінниці 15 грудня відбулось підведення підсумків конкурсу «Соціально-відповідальний роботодавець Вінниччини».

Такий захід проводиться в області вперше. Проходить він у рамках реалізації громадською організацією «Паросток» програми «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО» у співпраці з Вінницькою обласною службою зайнятості, Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів “Поділля” та Фондом соціального захисту інвалідів.

Дипломи отримали переможці, які сприяють працевлаштуванню осіб з обмеженими фізичними можливостями, створюють умови для їх плідної праці. Це: Відкрите акціонерне товариство “”Хмільницька швейна фабрика “Лілея””, Приватне підприємство «Михалич і Ко», Товариство з обмеженою відповідальністю “Альтаір”, Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів “Поділля”, Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, Жмеринська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Важливість вирішення питання зайнятості осіб з інвалідністю важко переоцінити. Це запорука їх успішної інтеграції в суспільство, можливість самореалізації, це їх трудова реабілітація та можливість відчувати себе затребуваними і рівноправними.

«Ми поки що на шляху до створення рівних можливостей, і тому дуже актуальним для сьогодення є проведення таких конкурсів, що сприяють інформуванню громадськості про кращих соціально відповідальних роботодавців Вінниччини, про те як можна діяти гуманно, по-державницьки і разом з тим мати для себе переваги», – зазначила в.о. директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва. «Адже, багато тих пересторог, які мають роботодавці при працевлаштуванні осіб з інвалідністю, такі заходи можуть їх спростувати. Тому, що тільки такими прикладами відповідального відношення до цієї проблематики можна продемонструвати, що інвалідність не є перешкодою у професіоналізмі.

Фахівець з інвалідністю може бути набагато відповідальнішим, скрупульознішим, цілеспрямованішим та креативнішим у виконанні своїх трудових функцій».

Для служби зайнятості Вінниччини працевлаштування людей з інвалідністю є одним з найважливіших пріоритетів. Служба постійно працює над розширенням напрямів співпраці з роботодавцями і усіма зацікавленими нашими соціальними партнерами задля організації зайнятості таких осіб. І ми маємо результат. Довіра до служби зростає з кожним роком. Якщо у 2003 році одиниці зверталися до служби зайнятості, у 2010 році – сотні, то у 2015 році – понад 2200 осіб. І за допомогою таких відповідальних роботодавців працевлаштовані 34% від тих, хто звернуся за допомогою у працевлаштуванні.

«Адже, тільки на таких життєвих прикладах ми можемо поступово змінювати свідомість суспільства про те, що фізичні вади не є перешкодою в самореалізації людини і ці люди також мають право на повноцінне життя», – такими словами завершила свій виступ С. Аляб’єва.

1 18 3 32 2

1 18 3 62 3

1 18 3 95 4

1 18 3 123 5

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*