У новому львівському трамваї 10 камер спостереження

Сьогодні у трамвайному депо Львова продемонстрували один новий трамвай місцевого підприємства “Електрон” та п’ять вживаних німецьких 1979 року випуску, які скоро повезуть містян.

“За 2,5 мільйони гривень ми купили у Німеччині 5 вживаних трамваїв 1979 року випуску, – розповів на брифінгу мер міста Андрій Садовий. – Вони з’являться на маршруті уже через місяць, коли закінчиться їхня перевірка на безпечність. У Німеччині вони пройшли повністю капітальний ремонт й провели перевірки, але в Україні вимагають ще, щоб і ми самі провели цю перевірку, тому мусимо чекати місяць”.

Також Садовий розповів про новий трамвай українсько-німецького виробництва “Електрон-T5L64”.

“Це трамвай на 80% зроблений в Україні, у Львові, – зауважив мер. – То вже величезний комп’ютер. Протягом року маємо запустити 5 таких трамваїв у Львові, виберемо 5 кращих водіїв старих трамваїв і навчимо їх керувати цими. За 10-15 років, думаю, що переведемо весь Львів на “Електрони”. Вартість нашого трамваю 12 мільйонів гривень, а закордонних аналогів 2,1 мільйон євро”.

Новий трамвай жовтого кольору має низьку посадку, завдовжки 30 метрів, зроблений у стилі хай-тек: заокруглені кути, великі вікна. У нього легко завезти дитячий візок ти інваліда-колясочника. Щоправда зі львівськими зупинками трамваїв, що розташовані за метр від тротуару, інвалідам стане не набагато легше. У салоні 58 місць для сидіння, максимальна пасажиромісткість — 250 людей. У салоні діятиме опалювальна система взимку, а влітку кондиціонер. Дверцята відчинятимуться лише на вимогу пасажирів за допомогою сенсорної кнопки.

“Трамвай вузькоколійний – створений для Львова, у такому вигляді підійде ще Вінниці, Житомиру та Євпаторії, – розповів Василь Пецух, гендиректор “Електронтранс”. – для інших міст ми легко зробимо ширококолійні трамваї. Також тут є повний відеоконтроль внутрішньої і зовнішньої частини трамваю. Замість дзеркал заднього огляду у водія є монітор і камера, що показує, що робиться позаду трамвая. При таких габаритах — це дуже зручно користуватись і за пасажирами, що входять і виходять також водій спостерігатиме через монітори”.

На прохання мера трамвай вивезли із боксу на вулицю. При їзді майже не чутно роботи мотора. Зараз “Електрон” курсує Львовом у нічний час, проводячи 50 годин випробувальних поїздок. За словами Пецуха повністю показати себе новий транспорт може лише на відремонтованій колії. Максимальна швидкість — 70 кілометрів на годину.

Мер планує запустити “Електрони” на новий маршрут з Сихова, який ще й не почали будувати, а “електротрансівці” за місяць планують бачити техніку на маршруті №2.

Євген БОРІСОВ
Джерело: gazeta.ua + ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*