Нацпроект «ІnterMedicalEcoCity» побудований на 40%

Національний проект «ІnterMedicalEcoCity», який передбачає будівництво міжнародного медичного реабілітаційного містечка в регіоні Арабатської стрілки Херсонської області вже реалізований на 40%.

Про це стало відомо 1 серпня під час робочого візиту Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва та доктора медичних наук, професора Володимира Козявкіна на будівництво об’єкту.

«В рамках державно-приватного партнерства в Херсонській області вже створюється оздоровчий комплекс «InterMedicalEcoCity». Спеціалізація закладу – лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем (ДЦП), остеохондрозом та наслідками травм і органічного ураження нервової системи», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час робочої наради на об’єкті в м. Генічеськ.

Він також зазначив, що проект Екологічного містечка «InterMedicalEcoCity» розроблено на основі кращих світових і вітчизняних практик для підвищення якості реабілітаційних медичних послуг громадянам. Це один з найважливіших соціальних об’єктів Херсонщини та всієї України. Він зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 1000 пацієнтів щодня.

«ІnterMedicalEcoCity був включений за доручення Президента України до переліку нацпроектів лише в березні минулого року. Проект розвивається на базі успішного досвіду приватної клініки доктора Козявкіна в Трускавці, який є розробником унікальної світової методики», – відзначив Владислав Каськів, – «Сьогодні будівництво цього міжнародного медичного центру здійснено на 40% зусиллями інвестора – Міжнародної клініки відновлювального лікування доктора Казявкіна в рамках державно-приватного партнерства. Ми очікуємо що державна підтримка цього унікального проекту дасть імпульс у розвитку цілого регіону та підтримає розвиток інноваційних технологій в Україні».

«Уряд доручив Держінвестпроекту з іншими відомствами внести узгоджені пропозиції щодо оптимальної моделі фінансування Нацпроекту «InterMedicalEcoCity», – повідомляє В. Каськів., «Ми вже отримали лист-підтвердження про підтримку цього проекту від Кувейтський фонду арабського економічного розвитку», – додав Голова Держінвестпроекту.

Медичне містечко розбудовується в регіоні Арабатської стрілки, який багатий на природні лікувальні грязі озера Сиваш, родовища термальних мінеральних вод. До оздоровчого комплексу входять лікарня, санаторій та навчальні центри. Наразі вже на завершальній стадії перебуває будівництво одного із приміщень оздоровчого комплексу. Лікувальну методику для функціонування оздоровчого містечка розробив всесвітньо визнаний лікар, доктор медичних наук, професор Володимир Козявкін.

«Реалізація «InterMedicalEcoCity» – це конкретний приклад державно-приватного партнерства, очікую, що наша співпраця з державою допоможе створити найпрогресивніше в світі інноваційне медичне містечко, – наголосив Володимир Козявкін. «Я вдячний Президенту України Віктору Януковичу, Уряду та Держінвестпроекту за підтримку в реалізації цього масштабного проекту», – резюмував він.
За високоефективною технологією Володимира Козявкіна лікувалися й пройшли реабілітацію понад 50 тисяч пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом та наслідками травм і органічного ураження нервової системи. Серед них є пацієнти з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, США та багатьох інших країн.

Довідково:

«InterMedicalEcoCity» є складовою Національного проекту «Місто майбутнього», передбачає створення на території Арабатської стрілки, Херсонської області єдиного в Європі сучасного комплексу: Міжнародного медичного реабілітаційного містечка, в якому надаватимуть послуги з медичної реабілітації дорослих і дітей (інвалідів), а також створення навчальних центрів, відповідної соціально-побутової, транспортної та іншої інфраструктури для забезпечення його функціонування.

www.ukrproject.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*