Паралізована жінка народила здорове немовля, але дівчинку хочуть відібрати та передати до притулку

Паралізована жінка народила здорове немовля, але дівчинку хочуть відібрати та передати до притулку

У Сімферополі в молодої сім’ї інвалідів хочуть відібрати єдину дитину та передати її в дитбудинок. 21-річна Світлана та 33-річний Анатолій Шугаєви б’ють на сполох: все через те, що вони інваліди-візочники, йдеться в матеріалі Сегодня.

І Світлана, і Анатолій хворіють на ДЦП і з дитинства перебувають у спец установах. Але їхній випадок унікальний тим, що вони спромоглися народити абсолютно здорову дитину. Тепер її в них хочуть відібрати, цинічно стверджуючи, “Ну, що ви можете дати дитині крім любові?”.

“З самого початку вагітності я шукав можливості залишити доньку в сім’ї. Але закон забороняє. Каже, що я не зможу за собою і за нею доглядати. Але я самостійно справляюся з усіма потребами дружини, то хіба я не зможу впоратися з дитиною?! Директор геріатричного центру пояснює, якщо дозволить нам жити в нашій кімнаті всією сім’єю, буде в той же день звільнений зі своєї посади. Наступного тижня дитину заберуть в 3-у дитячу поліклініку на три місяці. А після переведуть до дитячого центру “Ялинка”. Ми на це ні за що не підемо (щоб віддати комусь дитину, – ред.), адже колись і від нас батьки повністю відмовилися”, – розповів батько дитини.

А міністр охорони здоров’я АРК Олександр Каневський переконує, що у батьків ніхто не забиратиме дитину. Просто візьмуть піклування над нею та її мамою. Він стверджує, що це унікальний випадок, щоб у таких хворих людей народилася абсолютно здорова дитина.

tsn.ua + ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*