Призові дефлімпійцям виплатять у повному обсязі – Сафіуллін (ФОТО)

Призові дефлімпійцям виплатять у повному обсязі – Сафіуллін (ФОТО)

Українські спортсмени-інваліди завоювали рекордну кількість нагород на XXII літніх Дефлімпійських іграх. В уряді обіцяють виплатити їм високі призові в повному обсязі.

Вітчизняних спортсменів-інвалідів озолотять. Прес-служба віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула повідомила, що лауреати XXII літніх Дефлімпійських ігор будуть щедро винагороджені. Чемпіони отримають по 800 тисяч гривень, за друге місце виділяють 550 тисяч, а за третє – 380 тисяч кожному спортсмену. Цього року українські спортсмени-інваліди привезли 88 медалей.

Чи можна сподіватися на виплату таких сум у повному обсязі, радіостанції «Голос Столиці» розповів міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

«Голос Столиці»: Завдяки чому нашому інваспорту вдалося виграти так багато медалей на іграх?

Равіль Сафіуллін: Я вважаю, що у нас параолімпійці (а дефлімпійці саме до цього розряду спортсменів відносяться), на відміну від олімпійців, мають дуже хорошу базу в Євпаторії. Я вже неодноразово говорив про те, що ця база найкраща в Європі і входить до трійки кращих у світі, поряд із базами Канади та Австралії. Умови, які там створені для підготовки – просто дивовижні.

Не випадково і результат такий: нагород – 88, а число тих, хто їх отримав – 125 медалістів, оскільки команди представлені більшою кількістю спортсменів.

«Голос Столиці»: На виплату призових потрібно близько 50 мільйонів гривень?

Равіль Сафіуллін: Це треба ще чітко підрахувати. Не кількість медалей просто множиться, і так далі… Ніхто не очікував, що буде такий успішний виступ, і в бюджеті на 2013 рік сума була закладена дещо менша. Тому ми звернулися до уряду, щоб сума, необхідна для заохочення спортсменів, була виділена в повному обсязі. Уряд ніколи не підводив наших спортсменів.

Нагадаємо, XXII літні Дефлімпійські ігри проходили з 25 липня по 4 серпня 2013 року в Софії (Болгарія). У них взяли участь майже 4 тисячі спортсменів із вадами слуху з 90 країн світу.

“Голос Столиці”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*