120 людей з обмеженими можливостями підкорили Полонину Руну

1 28 p 78579 1 gallerybig 2. обмеженими можливостями

1 28 p 78579 1 gallerybig 1

21 серпня на Перечинщині пройшов Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль «Зірки досяжні». У рамках заходу майже 120 учасників, переважна більшість з них це люди з обмеженими фізичними можливостями, піднялися на полонину Руну. Загалом до району з’їхалися учасники не тільки з інших регіонів України, а й люди з обмеженими можливостями зі Словаччини. Серед них і відомий спортсмен-колясочник з Мукачева Олександр Сухан, який брав участь у Паралімпійських іграх та підкорив Говерлу.

Вперше фестиваль відбувся на Перечинщині у 2010 році. Вже наступного року він вийшов на всеукраїнський рівень, а цьогоріч – став міжнародним, – повідомляє прес-служба районної ради.

Сходження вже стало традиційним і має символічний зміст, адже стає для учасників фестивалю – не тільки підкоренням гори, а й символом подолання стереотипів і самоствердження. Учасники мали здолати відстань самотужки близько 1 кілометра, аби дістатись до встановленого Хреста на горі полонина Руна. Усі проходили дистанцію з посмішками, відчуваючи підтримку оточуючих і насолоджуючись прекрасним краєвидом.

Головний ініціатор проведення заходу – голова Спілки туризму для людей з обмеженими можливостями «Відродження» Олександр Казьміров.

Також відбулося проведення круглого столу «Доступність сфери туризму та рекреації для людей з інвалідністю: реалії та перспективи», урочисте відкриття фестивалю та святковий концерт. Мета фестивалю – популяризація та розвиток туризму, як ефективного способу оздоровлення людей з обмеженими можливостями, сприяння їхній інтеграції у суспільство, вироблення толерантного ставлення до всіх верств населення.

«Мукачево.net» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*