Творчість дітей з обмеженими можливостями – в полі зору Урядового уповноваженого з прав інвалідів

1 02 a a786f1b7. студія дімфо, інвалідів

Київ. 29 серпня 2013 року в майстерні Творчого об’єднання дітей та молоді з фізичними обмеженнями «Студія ДІМФО» відбулася зустріч представників Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка з юними митцями та керівництвом цього громадського об’єднання.

На прикладі діяльності цієї дитячої творчої студії присутні обговорили актуальні питання щодо розвитку творчих здібностей у дітей-інвалідів. Спільно учасники зустрічі дійшли висновку, що акцент в цьому питанні потрібно робити не на виявленні обдарованості дитини, а на створенні умов для творчої самореалізації дитини та подальшого розвитку її таланту.

У супроводі Голови правління творчого об’єднання «Студія ДІМФО» Анни Тетерванчук гості оглянули виставку робіт вихованців, які виконано в різних техніках – акварель, гуаш та масло, ліплення з солоного тіста, художня вишивка, бісероплетіння, квілінг, фітодизайн тощо.

Користуючись нагодою, Анна Тетервачук запросила Олексія Журавка на святкування 15-річчя їхньої організації, яке відбудеться наприкінці вересня цього року.

Довідково

«Студія ДІМФО» має 15-річний досвід роботи з інвалідами. Основна діяльність організації спрямована на гармонійний розвиток дітей та молоді з фізичними обмеженнями, допомогу в розкритті індивідуальних здібностей, надання можливості самореалізації та інтеграції в суспільство. У студії працює 8 гуртків, де діти пізнають основи образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, музики, комп’ютерної графіки тощо.

Вихованці студії (а це близько 100 осіб віком до 27 років) – лауреати та переможці багатьох міських та всеукраїнських конкурсів та фестивалів. До «Студії ДІМФО» приймають всіх охочих. Навчання безкоштовне.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*