Інсталяція «Розмаїття в унісон»

1 03 IMG 8889 2. розмаїття в унісон, інсталяція

1 03 IMG 8889 1«Розмаїття в унісон» – нова мобільна виставка в рамках проекту «Інсталяція: вуличні галереї». Відкриття виставки відбулося 23 серпня в Маріїнському парку міста Києва. На заході були присутні представники від організаторів: Благодійної фундації «Відкриті серця», Творчої майстерні «Артос», «Української асоціації художників». Подія відбулася за інформаційної підтримки інформаційного агентства «Інтеркультура».

На відкритті були присутні і художники, чиї картини експонуються. Вони відповідали на питання тих, хто цікавиться їх творчістю. Роман Ющак та Олександр Добродій допомагали освоїти напрямки, в яких вони працюють, і малювати картини, в рамках майстер-класу, організованого фундацією «Відкриті серця».

Гаєвська Ніна, представник фундації «Відкриті серця».

«Сьогодні у нас проходить четверта виставка в рамках проекту «Інсталяція» – вуличні галереї. Виставка називається «Розмаїття в унісон». На цій виставці ми представили роботи двох художників: сюрреаліста, Олександра Добродія і фовіста, Романа Ющака. Художники працюють в абсолютно різних стилях. Ми спеціально підбираємо для наших виставок картини, які відображають різні стилі. Щоб публіка могла дізнатися, наскільки багато різних напрямів в образотворчому мистецтві. Галерея є абсолютно безкоштовною.

У рамках відкриття проводимо майстер-класи. Ми попросили художників провести майстер-класи, поділитися своїми секретами. Кожен, хто пройшов конкурс, може спробувати себе в ролі художника і отримати пораду від майстрів.

Фонд «Відкриті серця» підтримує людей з обмеженими фізичними можливостями. Одна з наших виставок була проведена спільно зі студією «Дімфо», де займаються творчістю люди з інвалідністю. У виставці взяло участь близько 10 художників, вони представили багато стилів і напрямів у живописі. Ми продовжуємо тісно співпрацювати зі студією, підтримуємо їх матеріально. Сьогодні в наших майстер-класах беруть участь представники з цієї студії, їм також виділено мольберти.

Наш проект представлений в інтернеті, у вигляді сайту. Там можна побачити і роботи особливих художників http://instalazzia.openhearts.ua/vystavky/tvorchist/#.UhtbLpuCmdE. А також більш докладну інформацію про них, і про роботи, які вони презентують.

Найближчим часом, 21 вересня, ми плануємо нову виставку. У рамках цієї виставки ми організовуємо майстер-класи для учасників фестивалю «Повір у себе», який проводять для людей з інвалідністю. Захід проходитиме в Маріїнському парку біля галереї «Інсталяція»».

Інна Молодченко, художник з проблемами слуху. Відвідує студію «Дімфо».

«Малюванням я займаюся близько одинадцяти років. У студію «Дімфо потрапила завдяки директору цієї студії – Ганні Анатоліївні. У студії займаються не тільки малюванням. Там є різні гуртки: розписування вітражів, бісероплетіння, ліпка з тіста та інше.

Зараз я беру майстер-клас, буду малювати алею Маріїнського парку під керівництвом досвідченого наставника. Я брала участь в одній з попередніх виставок галереї «Інсталяція» з роботами «Маки в полі» і «Місячна доріжка»».

Антонович Вікторія

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*