Інноваційний творчий проект «Відчинилося життя» презентують у Ялті та Севастополі

1 04 goncharenko stepan. відчинилося життя

Незабаром, 5 вересня, розпочнуться гастролі учасників всеукраїнського концертного проекту «Відчинилося життя» в АР Крим. Кращі незрячі вокалісти з різних куточків України у супроводі оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької та відомих українських артистів виступатимуть у Ялті, Севастополі, Орловці. Гастролі триватимуть до 11 вересня.

Як розповіла керівник проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко, творчий проект «Відчинилося життя» задуманий та втілений Львівським обласним осередком всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів — УСІ» та оркестром Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької – єдиним в Україні професійним творчим колективом, який співпрацює з незрячими виконавцями, а також зірками опери та естради. За її словами, участь усіх виконавців є винятково благодійною, проект не має жодного комерційного забарвлення.

Мета проекту – впровадження у повсякденній практиці нестереотипних підходів до вирішення соціальних проблем сучасності, пошук взаємокорисних площин для порозуміння між спільнотою здорових і людьми з особливими потребами, популяризація імен талановитих незрячих виконавців, аплікування європейських стандартів суспільства рівних можливостей, дебар’єризація суспільної свідомості у сприйнятті незрячого виконавця на професійній сцені.

Унікальністю проекту «Відчинилося життя» є практична складність виконання творів незрячими солістами під супровід оркестру з огляду на їх неможливість бачити диригента. Окрім того, у переважної більшості незрячих учасників немає спеціальної освіти.

Галина Пелих

Львівська міська рада

Одна репліка к “Інноваційний творчий проект «Відчинилося життя» презентують у Ялті та Севастополі”

  1. Галина Гаевская :

    Грандиозный проект! Удачи!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*