Олексій Журавко: видавництво літератури шрифтом Брайля потребує підтримки

1 19 RBZID 17092013 2. олексій журавко, незрячих, шрифтом брайля, інвалідів

1 19 RBZID 17092013 1

Видавництво навчальної та художньої літератури, друкованих засобів масової інформації шрифтом Брайля потребують підтримки. Про це 17 вересня 2013 року під час візиту до Республіканського будинку звукозапису та друку Українського товариства сліпих зазначив Олексій Журавко.

На нещодавно проведеному засіданні Дорадчого комітету при Урядовому уповноваженому з прав інвалідів Олексій Журавко особисто пообіцяв побувати у видавництві, зустрітися з колективом підприємства та обговорити всі питання, що стосуються долі видань для незрячих, надрукованих шрифтом Брайля.

«До мене, як до Уповноваженого з прав інвалідів, звернулися з проханням посприяти в отриманні державного замовлення, безпосередньо налагодивши видавництво літератури для людей з вадами зору. І цю проблему потрібно негайно вирішувати, адже слабозорі та незрячі люди теж мають право знати, що відбувається в державі, отримувати повноцінні знання», – зазначив Олексій Журавко.

Урядовий уповноважений з прав інвалідів підкреслив, що підтримка та збереження спеціалізованих видань для інвалідів, особливо незрячих, є одним із пріоритетів його роботи.

Відвідавши Республіканський будинок звукозапису та друку, Олексій Журавко оглянув приміщення, в якому розташовується обладнання для друку крапково-рельєфним шрифтом, оцінив стан будівлі і умови роботи працівників-інвалідів. На підприємстві сьогодні працює 29 осіб, з них – 15 людей з обмеженими можливостями. Також він поспілкувався з директором видавництва Олександром Кімбергом та редактором газети «Промінь», яка друкується шрифтом Брайля на обладнанні підприємства УТОС.

Головний редактор газети «Промінь» Іван Таран у розмові з Урядовим уповноваженим з прав інвалідів підняв питання випуску газети для незрячих «Промінь». Він поінформував, що через брак коштів газета виходить із затримками, і цим порушуються права інвалідів на вільний доступ до інформації. У свою чергу, Олексій Журавко запросив Івана Тарана на зустріч для подальшого обговорення питань щодо виходу газети для незрячих на постійній основі.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*