В Україні щороку реєструється 12 тисяч інвалідів праці

1 27 1 173994 2. інвалідів

Через недотримання правил безпеки на підприємствах в Україні щороку реєструється близько 12 тисяч інвалідів праці.

Про це повідомив заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець у вівторок під час засідання "круглого столу".

«Щороку в Україні з'являється 12 тисяч інвалідів праці. За минулий рік ця цифра становила 12,5 тисяч. За період з 2000 року на українських виробництвах загинула 21 тисяча працівників. Якщо порівняти з афганською війною, то там за 10 років бойових дій ми втратили 15 тисяч бійців, а на виробництвах починаючи з 2000 року втратили 21 тисячу», – сказав він.

Українець наголосив, що такі втрати мають негативний вплив на економіку. «В економічно розвинених країнах через неналежну безпеку праці втрачається від 4% ВВП. Якщо застосувати цей показник до України, вийде близько 60 мільярдів гривень на рік», – зазначив він.

Водночас, за словами Українця, найбільш поширеними причинами нещасних випадків на виробництві стають: недосконалість технологічного процесу, незадовільний технічний стан виробничих об'єктів, порушення технологічного процесу та правил безпеки, а також особиста необережність.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*