Наталія Королевська: В Україні буде використано найкраще з швейцарського досвіду у сфері соціальної адаптації людей з особливими потребами

1 08 8 34516 1. особливими потребами

Швейцарський досвід інтеграції в трудовий процес людей з особливими потребами буде використаний в Україні під час реалізації відповідних проектів. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час зустрічі з керівництвом підприємства GATE GOURMET в рамках робочого візиту до Швейцарії.

За словами Міністра, питання соціального захисту людей з особливими потребами сьогодні є актуальним для будь-якої країни і будь-якого уряду. «Не можна говорити про ефективний соціальний захист громадян у країні, якщо ця проблема не вирішена. Швейцарія – приклад країни, де ця проблема інтеграції людей з особливими потребами успішно вирішується. Зараз ми маємо можливість ознайомитися з цим досвідом та використати його під час реалізації в Україні відповідних проектів», – відзначила вона.

За її словами, найкраще зі швейцарського досвіду, що відповідатиме українським реаліям, буде запозичено. «Ми побачили, як швейцарські компанії працюють з людьми з особливими потребами. Те, що відповідатиме українським потребам та реаліям, буде запроваджено в нашій країні», – сказала Наталія Королевська. – У рамках нашого пошуку партнерів для реалізації соціальних проектів, який здійснює Міністерство, ми проводимо переговори про приєднання до цієї програми зі швейцарськими компаніями та організаціями».

Вона повідомила, що Уряд України вживає цілу низку кроків, спрямованих на практичне поліпшення якості життя людей з особливими потребами в Україні та недопущення їхньої соціальної ізоляції. «Ми прагнемо затвердити думку про те, що не інваліди повинні пристосовуватися до суспільства, а суспільство має створювати їм необхідні умови для реалізації. Зі свого боку ми готові поділитися тим досвідом, який є у нас, і зацікавлені у розвитку співпраці по тих напрямках, де пріоритети наших країн збігаються», – сказала вона.

Також Міністр соціальної політики України зустрілася із керівництвом Фонду PIGNA, де також обговорила можливість обміну корисним досвідом у сфері надання соціальних послуг людям з особливими потребами.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*