Вперше в Донецькій області права водія отримають люди з інвалідністю

1 02 0726clgqvrfpik 2. інвалідністю

23 жовтня 2013 в будівлі МРЕВ УДАІ м. Краматорська відбудеться випускний іспит першої, і поки єдиною в Донецькій області, навчальної групи слухачів з інвалідністю ДМЦПРІ за спеціальністю “Водій категорії “В”.

Про це повідомляє прес-служба Донбаського МЦПРІ.

Всім 10-ти випускникам цієї групи будуть вручені посвідчення, що дають право на водіння легкового автомобіля. Вони успішно пройшли курс навчання, який, включаючи теорію і практику водіння, склав 3 місяці.

Для успішного навчання та практики майбутнім водіям були створені всі необхідні умови. Автопідприємством придбано спеціальний автомобіль з ручним керуванням і обладнаний навчальний клас з урахуванням потреб інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату. ДМЦПРІ забезпечив їм безкоштовне навчання, професійну, соціальну та психологічну реабілітацію. А співробітниками МРЕВ був встановлений пандус на в’їзді у відділення, щоб інваліди могли безперешкодно потрапити на його територію.

Курси за цей невеликий відрізок часу придбали популярність, і в даний час отримати спеціальність водія виявили бажання більше сотні людей з обмеженими фізичними можливостями. Всі вони стоять у черзі на зарахування до ДМЦПРІ.

“Придбання такої затребуваної на ринку праці професії, як водій категорії “В”, дає реальний шанс людям з інвалідністю знайти роботу і надалі жити повноцінним і незалежним життям”, – йдеться в повідомленні.

ngo.donetsk.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*