На базі одного із медичних закладів Львівщини буде створено центр кохлеарної імплантації і реабілітації

1 25 f 10861638301378368704. кохлеарної імплантації, реабілітації

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА розробляє проект щодо створення на базі одного із медичних закладів Львівщини центру кохлеарної імплантації і реабілітації. До проекту залучені фахівці ДУ «Інституту оториноларингології ім.проф.О.С.Коломійченка Національної Академії медичних наук України».

Зазначимо, партнерська праця між львівськими та київськими оториноларингологами триває вже кілька років. Щорічно у Києві протезуються за державний кошт львівські пацієнти з числа інвалідів. За кордоном вартість такої операції для дорослого пацієнта приблизно 25-30 тисяч євро.

У Львівській області на обліку сьогодні перебуває 746 дітей до 18 років із важкими незворотніми формами ураження слухової функції. Дітей до 7 років – 167, до 1 року – 10 осіб, 24 дитини повністю обстежені і потребують проведення кохлеарної імплантації в умовах Київського НДІ оториноларингології 913 дітей з м.Львова, 12 дітей – з області.

На реабілітації у сурдологічному кабінеті Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру перебувають 50 дітей після операції кохлеарної імплантації.

Отже, створення Центру кохлеарної імплантації є необхідністю. А враховуючи потенціал львівських оториноларингологів, існуючі можливості та допомогу фахівців інституту ім.О.Коломійченка, досвід реабілітації прооперованих дітей, створення у Львові такого відділення кохлеарної імплантації та центру реабілітації прооперованих пацієнтів є реальним проектом.

Довідково:

Кохлеарна імплантація – метод слухопротезування, що застосовується у випадках неефективності або низької ефективності слухових апаратів при наявності у пацієнтів сенсоневральної втрати слуху. Під кохлеарною імплантацією мається на увазі як сама методика, що включає передопераційний відбір і підготовку пацієнтів, хірургічну операцію по встановленню кохлеарного імплантанту та тривала післяопераційна реабілітація.

Операція має своє специфіку. Пацієнт не починає адекватно чути відразу після неї. Потрібний тривалий період післяопераційної реабілітації, під час якої настроюють кохлеарний імплантант, а пацієнтів вчать чути і розмовляти.

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*